Hopp til innhold

Salmeboka minutt for minutt

Vil koret ditt delta på tidenes kor-maraton i Norge? Alle 899 salmer i den nye salmeboka skal synges fra perm til perm.

Vår Frue kirke
Foto: Tor Beisvåg

Påmeldingsfristen var mandag 15. september 2014.

I samarbeid med Kirkerådet, Norges kirkesangforbund, Norges Korforbund Sør-Trøndelag, menighetsrådet i Nidaros domkirke, Vår Frue menighet og Trondheim Bymisjon, inviterer NRK alle landets kor til salmesang i og utenfor Vår Frue kirke i Trondheim. Fra fredag 28. november sender NRK TV direkte helt til vi er ferdig en gang i løpet av søndag 30. november.

Se også: Salmeboka skal synges minutt for minutt

Alle kor ønskes!

Menigheten i Vår Frue kirke
Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Vi ønsker oss størst mulig variasjon og oppfordrer alle ulike typer kor til å melde seg på. Korene kan gjerne ha solister som synger enkelte vers og det er lov å ønske seg en spesifikk salme, men vi garanterer ingenting. Kanskje blir ditt kor satt opp midt på natten med et knippe salmer du aldri har hørt om. Eller kanskje du får en kjent salme midt i beste sendetid?

Korene som blir valgt ut blir bedt om å synge minst 3 salmer i rekkefølge, kanskje flere, avhengig av hvor mange kor som melder seg, og hvor mange vers salmene har. De fleste sangene skal fremføres unisont, noen sanger fremføres i korarrangement.

En redaksjonskomite avgjør hvilke kor som skal synge hvilke sanger, med hvilket arrangement og til hvilket tidspunkt. Salmene skal synges i kronologisk rekkefølge, og det er en viktig del av konseptet at de skal fremføres med høy grad av gjenkjennelse. Publikum skal kunne synge med.

Synge utendørs?

NRK ønsker svært gjerne kor som vil synge fra utsiden av kirken. Med god lyssetting, norsk vinterkulde og historiske rammer tror vi dette vil gi en helt spesiell stemning. NRK garanterer god lyd og vil ta hensyn til værforholdene underveis.

Påmelding

Dette er en unik sangdugnad som forutsetter at koret kommer til Vår Frue kirke i Trondheim til avtalt tid den første helga i advent, og at koret selv dekker sine utgifter. Det vil bli organisert sted for oppvarming og litt øving i forkant av opptreden. Dette er ikke en bindende påmelding, den kommer i oktober når korene som blir pukket ut får beskjed om hvilke salmer de skal synge.

Påmeldingsfristen var mandag 15. september 2014.