Din egen podkast!

Radiodok inviterer til gratis workshop hvor du kan utvikle din egen podkastidé.

Albert Einstein og John Forbes Nash

«Det er et spøkelse i likningen, dr. Nash!» av Torkild Jemterud er nominert som årets podkast i Prix Radio 2018. Ideen ble utviklet på Radiodok-kurs.  

Foto: Susanne Flender / NRK

Har du en idé til noe som kan bli en god podkastfortelling? Vi leter etter store historier og serier. Nå har du sjansen til å komme videre med fortellingen du har tenkt på lenge. Kanskje du har hatt en drøm om å lage radiodokumentar, uten å helt se hvordan.

Vi inviterer til workshop over tre dager. Radiodok-redaksjonen vil plukke ut åtte lovende ideer innenfor det vi kan kalle dokumentariske lydfortellinger fra virkeligheten. (Vi er altså ikke ute etter fiksjon eller rene samtalepodkaster).

På kurset får deltakerne en innføring i dramaturgi, seriestruktur, fortellerteknikk, stemmebruk, avanserte opptak med mer. Vi diskuterer de konkrete ideene i fellesskap, og du vil jobbe direkte med en egen konsulent.

Målet er å lære av hverandre. Men i beste fall kommer ideene så langt at de kan ende opp som produksjoner som bestilles av Radiodok eller andre miljøer i NRK.

Du søker ved å bruke denne malen for å beskrive din idé.

Søknadsfrist 1. september.

Kurset er gratis! Det er åpent for både NRK-ansatte og frilansere. Men du må ha spurt sjefen din og vite at du kan delta på alle kursdagene:

Kurset arrangeres 7. til 9. nov. (on.- fr. i uke 45) på NRK Marienlyst.

Vi går etter beste ideer og ser mindre på hvem som foreslår dem!

Har du ytterligere spørsmål så kontakt oss gjerne på radiodok@nrk.no. Eller ring prosjektleder Kjetil Saugestad på mob. 90 93 34 92.