Gjorde du et dårlig studievalg på 80-tallet?

Da kan det hende vi er på jakt etter deg til en ny dokumentar.

Jobb ønskes

På 80-tallet åpnet universitetene dørene på vidt gap, og studentene vokste i antall. Det gjorde at mange slet med å finne relevant arbeid rett etter studiene. Var du en av dem?

Foto: Berte Hilmo

NRK Dokumentar jobber med en fjernsynsserie som skal sammenligne vilkårene for ungdommene i de tre generasjonene som har vokst opp etter krigen.

Ett av programmene skal sammenligne utdannings- og jobbmulighetene for de unge. Vi leter nå etter deg som studerte på slutten av 80-tallet eller begynnelsen av 90-tallet, men som kanskje ikke visste helt hva du skulle jobbe med etter studiene.

Litt om personen vi søker:

  • Vi jakter på en kvinne i førtiårene som ble ferdig med utdannelsen (høyskole eller universitet) da arbeidsmarkedet var nede i en knekk på 90-tallet.
  • Du studerte humanistiske fag eller samfunnsvitenskap som ikke uten videre kvalifiserte til læreryrket eller noe annet konkret yrke. Kanskje du ikke visste hvilket yrke du ønsket deg.
  • Etter endt utdannelse måtte du ta til takke med en jobb som du i utgangspunktet var overkvalifisert til, og du måtte også kanskje vente noen år før drømmejobben dukket opp.

Vi vil gjerne høre din historie! Ta kontakt med journalist Berte Hilmo (berte.hilmo@nrk.no).