Hopp til innhold

Få hjelp til å forstå hva som gikk galt i parforholdet

NRK leter etter ekskjærester som vil dele erfaringer fra samlivet og bruddet. Håpet er at andre skal slippe å gjøre de samme feilene.

Psykolog Sissel Gran

Psykolog Sissel Gran gir råd til modige ekspar.

Foto: Halvard Jakobsen / NRK

Mange som skilles kan ikke helt sette fingeren på hva det var som egentlig gikk galt.

I podkastserien «Havarikommisjonen» forteller eksparene ærlig om sine dyrekjøpte erfaringer.

– Det er veldig modig og raust av disse parene å dele sine erfaringer for at andre skal kunne lære av det, sier psykolog Sissel Gran, en av samlivsterapeutene i serien.

havarikommisjonen Sissel, Eivind og Catrin

Programleder i Havarikommisjonen, Eivind Sæther, sammen med samlivsterapeutene og psykologene Sissel Gran og Catrin Sagen.

Foto: NRK

Eks-paret intervjues hver for seg om sin historie. Etterpå får noen av landets beste samlivsterapeuter i oppgave å finne ut hvorfor og hvordan det egentlig gikk galt.

Terapeutene ser daglig på sine kontor utfordringer som ofte ender i skilsmisse.

– Stahet, trass og manglende vilje til å komme hverandre i møte etter konflikter gjør parforholdet sårbart, sier psykolog Sissel Gran.

Målet i podkasten er at både eksparet og lytteren får ny innsikt, og at ekspertpanelet gir konkrete verktøy til hvordan du kan unngå brudd.

– Gresset er grønnere der du vanner det, lyder rådet fra ekspertene når de snakker om tabbene som kan ødelegge ekteskapet.

Har du og din ekspartner lyst til å bli med på neste sesong av «Havarikommisjonen» ​​​​​? Send en e-post til havarikommisjonen@nrk.no, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Alle henvendelser blir behandlet konfidensielt, og NRK har egne retningslinjer for personvern.