NRK Meny
Normal

Yousuf Gilani (V) tar permisjon

Varaordføreren i Drammen kommune skrev på facebooksiden sin søndag ettermiddag at han trenger en pause fra politikken.

Yousuf Gilani

Yousuf Gilani (V) skriver at det siste året har vært tungt for han.

Foto: Nora Brønseth / NRK

Til NRK sier Gilani at han ikke ønsker å uttale seg noe videre utover det som har blitt skrevet på Facebook og understreker at det er en permisjon det er snakk om.

Yousuf Gilani (V) skrev dette på sin facebookside søndag ettermiddag:

«Kjære venner. Av hensyn til min familie, alle i Drammen og meg selv velger jeg å ta en pause fra politikken. Det siste året har vært tungt å bære på grunn av flere mediesaker med fokus på meg som person og min nærmeste familie som er min kone og våre to barn. Derfor ber jeg om forståelse for at jeg i denne situasjonen setter min familie foran mine folkevalgte verv. Jeg har akkurat sendt beskjed til ordføreren i Drammen at jeg ønsker permisjon fra mine verv i kommunen. Jeg vil takke for all støtte jeg har fått fra venner, partifeller og familie.»

Til Dagsavisen Fremtiden utdyper han hvorfor han nå vil ut av politikken.

– Det er en helhetsvurdering. Vi er hobbypolitikere og dette går veldig hardt innover meg. Jeg også har to ungdommer i huset på 12 og 13 år. Dette har gått utover både kona og mine to barn, sier Gilani og sier at det er viktig å ta permisjon nå.

– Når du føler at du går i en motbakke hele tiden, tenker jeg at det ikke er verdt det, sier Gilani til Dagsavisen Fremtiden.

Ordføreren tror søknaden blir innvilget

I kommentarfeltet får han mye støtte, blant annet fra leder i Buskerud Venstre, Erik H. Berg som skriver «Stor forståelse for ditt valg. Takk for innsatsen, og ha en god og forhåpentligvis rolig permisjon».

– Jeg var ikke informert før jeg så meldingen på Facebook, men for en måneds tid siden ble styret i Drammen Venstre informert om at Gilani hadde et ønske om å ta permisjon på grunn av belastningene med alt mediestyret, sier Asgeir Osnes, nestleder i Drammen Venstre, til Drammens Tidende.

Tore Opdal Hansen

Ordfører i Drammen, Tore Opdal Hansen, sier til Drammens Tidende at han tror søknaden til Gilani blir innvilget.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Til Drammens Tidende sier ordfører Tore Opdal Hansen (H) at han regner med at permisjonssøknaden til Gilani vil bli innvilget og at bystyret vanligvis har lett for å imøtekomme slike søknader.

– Han er selv den beste til å vurdere grunnlaget for permisjon, og når han mener han bør få permisjon så regner jeg med at han har gjort sin vurdering, sier ordføreren til Drammens Tidende.

Søknaden vil bli behandlet på første bystyremøte som er 30. mai.