NRK Meny
Normal

Mister trolig X games

Fristilkjører Tiril Sjåstad Christiansen (19) tror ikke hun rekker å bli klar til X games.

Tiril Sjaastad Christiansen

KNEOPERERT: Fristilkjører Tiril Sjåstad Christiansen fra Geilo har som mål å delta i X games, men hun tror ikke det går.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Tiril Sjåstad Christiansen stod på ski igjen i slutten av november for første gang siden kneoperasjonen, men hun tror ikke hun rekker å bli klar til X games i Aspen.

– X games kommer nok litt tidlig, men håpet er der selvfølgelig. Jeg drar til Aspen uansett, men det er nok lite sannsynlig at jeg kan konkurrere, sier Sjåstad Christiansen til NRK.

Hun fikk sitt store gjennombrudd da hun som 17-åring tok gull i slopestyle i X games. Sesongen etter skadet Geilo-jenta kneet på trening i Aspen. Hun fikk reise til OL i Sotsji, men måtte reise hjem igjen på grunn av sterke smerter. Kort tid etterpå opererte hun korsbåndet.

Les mer:

Sjåstad Christiansen tilbake på ski

Her stråler Tiril Sjåstad Christiansen etter å ha stått på ski for første gang etter kneoperasjonen.

Foto: privat

Reiser til Aspen uansett

Fristilkjøreren har trent mye siden operasjonen i februar, men hun tror ikke hun kan delta i verdens største ekstremsportkonkurranse X games (ekstern lenke) 22.- 25 januar 2015.

– Jeg har begynt å kjøre mer ski og begynt å hoppe på større hopp. Triksa begynner å komme, og det går fremover, men det går sakte. Det er fortsatt en tålmodighetsprøve, sier Sjåstad Christiansen.

I begynnelsen av januar skal 19-åringen gjennom flere tester for å se om hun er sterk nok i kneet til å tåle hopp og landinger.

– Jeg skal ha noen styrketester på Olympiatoppen og snakke med alle i støtteapparatet, før jeg reiser til Østerrike for å ta flere tester. Etter det reiser jeg til USA.

– Når bestemmer du deg for om du skal konkurrere?

– Det blir nok når jeg er der, sier 19-åringen og ler.