NRK Meny
Normal

Wold inn, Gustavsen ut?

Morten Wold fra Frp skyver Arbeiderpartiets Laila Gustavsen ut av Stortinget, ifølge de første tallene fra Buskerud.

Wold

Morten Wold ligger an til å ta mandatet fra Arbeiderpartiets Laila Gustavsen.

Foto: Frp

Laila Gustavsen

Laila Gustavsen ligger an til å miste plassen på Stortinget. Her på Arbeiderpartiets valgvake på Union Scene i Drammen.

Foto: Ingar Andreassen / NRK

De aller første tallene i Buskerud viser at Fremskrittspartiets Morten Wold skyver Laila Gustavsen fra Arbeiderpartiet ut av Stortinget. Wold er Frps andrekandidat, mens Gustavsen innehar fjerdeplassen hos Arbeiderpartiet.

Her oppdateres resultatet: Mandatfordeling Buskerud

Denne situasjonen er basert på foreløpige tall, og er ikke det endelige resultatet.

Sterkt Høyre

Prognosene kl. 21 viser for øvrig at Høyre vinner et mandat slik alle meningsmålinger til nå har indikert; Høyre kommer inn med sine tre øverste kandidater: Trond Helleland, Anders Werp og Kristin Ørmen Johnsen.

Arbeiderpartiet mister altså ett mandat, men er fortsatt inne med sine tre øverste kandidater: Martin Kolberg, Lise Christoffersen og Torgeir Michaelsen.

Dersom dette blir det endelige utfallet rykker altså Morten Wold fra Fremskrittspartiet inn på tinget sammen med partiets førstekandidat i Buskerud, Jørund Rytman. Dette er det samme antallet som partiet har hatt i siste periode, men partiets førstekandidat de siste årene, Ulf Erik Knudsen bestemte seg tidlig i nominasjonsprosessen at han ikke tok gjenvalg.

Usikkert utjevningsmandat

En av de store usikkerhetsmomentene i valget i Buskerud, og for så vidt alle fylkene i landet, er hvilke representanter som tar utjevningsmandatene. I Buskerud er dette en kamp mellom Sp og V – med Sv og Krf som hovedutfordrere. Kanskje er ikke denne kampen avgjort før et stykke ut på dagen tirsdag.