Walstad ferdig i HBK

HØNEFOSS (NRK): Rolf-Magne Walstad og Hønefoss Ballklubb er enige om å avslutte samarbeidet.

Rolf-Magne Walstad

Rolf-Magne Walstads tid i HBK går mot slutten. 31.12 er siste arbeidsdag for ringeriksklubben.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

Nok en person går ut av stadionportene på Hønefoss for siste gang. Sportslig leder Rolf Magne Walstad bekrefter at han slutter til nyttår.

Beskjeden kommer dagen etter at det ble klart at Hønefoss BK rykker ned til 2. divisjon.

– Jeg fikk tilbud om å bli daglig leder, men etter samtaler med fungerende styreleder Knut Kjær Berntsen, ble det bestemt at det er best at jeg slutter, sier Walstad.

Har ikke motivasjon

Walstad fikk ifølge klubben et tilbud fra et enstemmig styre om å overta jobben som daglig leder i klubben. Men klubben og Walstad kom aldri så langt som å diskutere betingelser og detaljer rundt stillingen som daglig leder, før de ble enige om å avslutte samarbeidet.

– Jeg har ikke motivasjonen og trøkket som skal til for å gjøre en så god jobb som HBK er ute etter, sier Rolf-Magne Walstad til NRK.

– Føler du deg pressa?

– Nei, egentlig ikke. Jeg føler at dette er klokt for meg. Jeg har vært med i to år nå, og det har vært mange utfordringer. Økonomien har vært skiftende underveis, for å si det mildt. Jeg har måttet foreta grep. Jeg tror jeg snart har hatt alle rollene i klubben, unntatt å være trener. Det har vært en heftig periode.

Mangler kontinuitet

Klubben har slitt med mangel på kontinuitet.

– Over 30 spillere har forsvunnet fra klubben, trenerapparatet fra 2011-2013 er borte, fysioterapeuten er borte. Styrelederen er byttet fem-seks ganger, daglig leder er byttet fem seks ganger. Det er oppskriften på en fiasko, sier Walstad

– Tar du ansvar for det som har skjedd i klubben?

– Jeg har god samvittighet for jobben som er gjort.

Styreleder: – Har mye å takke Walstad for

– Rolf-Magne har spilt en meget sentral rolle i HBK i to omganger, før og etter hans opphold i Brann. Han har over lang tid nedlagt en betydelig arbeidsinnsats for klubben, og HBK har mye å takke ham for. Vi ønsker Rolf-Magne lykke til videre, sier Knut Kjær Berntsen, fungerende styreleder i HBK, i en pressemelding.

Walstad har en fortid i både Lyn og Brann. Han og HBKs hovedtrener, Rune Skarsfjord, har fulgt hverandre i en årrekke. Det er fortsatt ikke klart hva som skjer med Skarsfjord.

Hønefoss rykket søndag ned til 2. divisjon etter 17 år i de to øverste divisjonene i Norge.

Les også: