Hopp til innhold

Vy snur på «pride-stemning» i app

Frem til i dag har kunder kunnet skru av «pride-stemning» i Vy-appen. Nå fjerner selskapet muligheten.

Vy-logoene

I juni blir VY-logoen dekket i regnbuefarger for å markere Pride-måneden.

Foto: VY

Juni er den offisielle pride-måneden, og mange selskaper uttrykker støtte til skeives rettigheter ved å endre eller legge til regnbuefarger til selskapets logo.

Vys kunder har som standard fått endret appen til regnbuefarger, men har gitt dem muligheten til å skru av disse innstillingene – frem til i dag.

– Det er kjempeflott at Vy snur på det og med det forstår viktigheten av synlighet og mangfold, sier Viljar Eidsvik, leder i organisasjonen FRI.

Viljar Eidsvik, leder i FRI - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold

Viljar Eidsvik, leder i FRI er glad for at Vy nå snur og gjør regnbuefargene som standard for alle kunder – uten å kunne skrus av.

Foto: Jane Bjørnstad

Flere skoler, kommuner og politikere har gått ut mot markeringen av pride-måneden.

Blant annet har rektorer ved skoler i Ålesund fått beskjed av kommunen om å ikke heise av regnbueflagget.

Siden da har det rast en debatt om markeringen av pride.

For oss er det i 2024 viktig at støttespillere som markerer, heiser regnbueflagget, endrer til regnbuefarget logo og så videre, står opp for skeives liv og rettigheter, og gjør det på ordentlig, med de konsekvenser det eventuelt måtte medføre av kritikk fra kunder, sier Eidsvik til NRK.

Faksimile av at Vy tillater folk å slå av "Pride-stemning"

«SKRU AV PRIDE-STEMNING»: Inne på innstillinger har Vys kunder kunnet slå av «Pride-stemning». Det skal det ikke kunne gjøre etter i dag.

Foto: SKJERMDUMP

Snur etter NRK tok kontakt

NRK tok fredag kontakt med Vy for å spørre om bakgrunnen for selskapets avgjørelse om å gi kundene muligheten til å skru av pride-markeringen i appen.

Åge-Christoffer Lundeby, kommunikasjonssjef i Vy sier at de er glad for at NRK har gjort dem oppmerksom på at dette kan oppfattes som at selskapet har tatt et politisk standpunkt i pride-debatten.

– Dette var ikke ment som et politisk standpunkt. Vi ville bare å gi folk som opplevde endringene som forstyrrende muligheten til å fjerne dem, sier han.

age_Christoffer_Lundeby_VY_01726_1920

– Vy er et inkluderende selskap hvor ulikhet og mangfold respekteres og verdsettes, forteller Åge-Christoffer Lundeby, kommunikasjonssjef i Vy.

Foto: Vy

Lundeby sier at Vy er et inkluderende selskap hvor ulikhet og mangfold respekteres og verdsettes, og at de stolt markerer pride.

Han forteller at de i dag vil fjerne muligheten kunder har i appen til å slå av «pride-stemning».

Les også Holder barna hjemme når barnehagen markerer pride

Aril Schultzen