NRK Meny
Normal

Vintertrøbbel for utenlandske vogntog

DRAMMEN (NRK): Utenlandske vogntog og nysnø på norske veier er ofte en dårlig kombinasjon. Mandag formiddag stanset politiet alle utenlandske vogntog på riksvei 23.

Et ukrainsk vogntog sperret en vei i Drammen, etter at sjåføren fikk problemer på grunn av nysnøen som har kommet det siste døgnet.

Et ukrainsk vogntog sperret det ene kjørefeltet på en av de lokale veiene i Drammen.

– Her er det en ukrainsk sjåfør som ikke har satt på kjetting. Han har ikke vinterdekk, bare helårsdekk, og dermed ikke gummi til å komme fram på føret i dag, sier politibetjent Audun Gullhaugen ved Sør-Øst politidistrikt.

Audun Gullhaugen

Politibetjent Audun Gullhaugen mener utenlandske vogntog med dårlige dekk ikke har noe på norske veier å gjøre.

Foto: Caroline Bækkelund Hauge / NRK

Med nysnøen som har kommet, fikk flere utenlandske vogntogsjåfører problemer mandag morgen og formiddag. Det er en gjenganger på denne årstida, hver gang snøen faller, forteller politibetjenten.

– Når værmeldinga kommer, vet vi hva som venter oss på jobben, sier Gullhaugen.

Les også:

– Livsfarlige i trafikken

Det ukrainske vogntoget sperret en av de lokale veiene i Drammen, og veien ble delvis stengt. Trafikken ble dirigert forbi i ett felt.

Politiet mener slike vogntog er livsfarlige i trafikken.

– De har ikke styring i det hele tatt. Sjåføren her må legge på kjetting både bak og foran før han får lov til å kjøre videre. Mange av de utenlandske sjåførene har ikke kunnskaper om å legge på kjetting. De sitter som regel i olabukse og tresko, og de vegrer seg ofte for å gå ut i kulda, sier Gullhaugen.

Stanser alle vogntog

Ved inngangen til riksvei 23 på Gullhaug i Lier stanset politiet alle vogntog mandag formiddag. De som var for dårlig skodd, fikk ikke lov til å fortsette sørover på riksveien og videre til Oslofjordtunnelen, fordi det var for glatt.

Den ukrainske sjåføren i Drammen kunne ikke gjøre seg forstått på engelsk, og da NRK forsøkte å stille ham spørsmål, kunne han ikke forklare hvorfor han ikke hadde lagt på kjetting.

Ukrainsk vogntogsjåfør

Den ukrainske vongtogsjåføren er tydelig på at han ikke liker det norske vinterføret.

Foto: Caroline Bækkelund Hauge / NRK