Vinteren slipper ikke taket

Selv om vi snart skriver juni, var det fredag morgen vinterføre på riksvei 7 over Hardangervidda. Det kan komme mer snø lørdag.

Snøføre på riksvei 7

Lastebilsjåfør Jan Erik Eriksen tok dette bildet på riksvei 7 fredag morgen.

Foto: Jan Erik Eriksen / Privat

– Jeg har aldri sett slikt vær på Hardangervidda tidlig på sommeren, sier Jan Erik Eriksen.

I morgentimene fredag kjørte lastebilsjåføren riksvei 7 over Hardangervidda. Han kjører stadig vekk veistrekningen. Med snøføyke og kuldegrader, var det glatt mange steder denne morgenen i slutten av mai.

– Jeg var egentlig ikke så godt forberedt. Døgnhvilen min tok jeg på Eidfjord. Der regna det, og jeg trodde været var det samme på Hardangervidda. Men jeg har fortsatt vinterdekk på bilen, så det var ingen fare, sier Eriksen.

Tatt på senga

Ifølge Vegtrafikksentralen ble de som brøyter tatt litt på senga fredag morgen. De har ikke vinterberedskap på denne tiden av året.

– Jeg ringte Vegtrafikksentralen mens jeg kjørte, og dem hadde tatt sommerferie, virka det som, ler Eriksen.

Selv om det er ventet bedre vær utover dagen på Hardangervidda, vil det ifølge yr.no trolig komme mer snø fra natt til lørdag. Riksvei 7 blir nå saltet, men Vegtrafikksentralen ber om at folk sjekker føreforholdene og bytter til vinterdekk hvis været blir som varslet.

Den oppfordringen kommer også lastebilsjåføren med.

– For Guds skyld, ikke kjør med sommerdekk. Det beste rådet til folk er kanskje at de bør holde seg hjemme, sier Eriksen.

Fredag morgen er fylkesvei 51 over Valdresflye stengt på grunn av uvær, og på fylkesvei 53 mellom Tyin og Årdal er det vekslende bart og snødekke. Mer informasjon kan du finne på NRK Trafikk.

Dyranut

Slik så det ut ved Dyranut på riksvei 7 rett etter klokken 0830.

Foto: Statens vegvesen