NRK Meny
Normal

Vil ta landslaget til sluttspill

Martin Ødegaard (15) håper å kunne bidra til at Norge når et nytt sluttspill i fotball for menn. Som tidenes yngste spiller, ble han i dag tatt ut til landslaget.

Martin Ødegaard

– Det er et par tusen venneforespørsler jeg ikke har godtatt på Facebook, sier Martin Ødegaard (15), etter at han ble tatt ut på A-landslaget i fotball.

Foto: Chetan Rastogi / NRK

– Jeg har ikke vokst opp med så mange sluttspill for landslaget akkurat, men det ser jo ut som det er på vei oppover nå, sier Strømsgodsets Martin Ødegaard.

Tirsdag ble 15-åringen tatt ut til landslagets privatkamp mot De forente arabiske emiratene den 27. august. Hvis han får spille i kampen, blir han tidenes yngste spiller på det norske herrelandslaget i fotball.

Enorm interesse

Martin Ødegaard

Det var et stort presseoppbud som møtte Martin Ødegaard etter Strømsgodsets trening i dag.

Foto: Chetan Rastogi / NRK

I ettermiddag ble han møtt av et stort presseoppbud på Marienlyst stadion. På spørsmål fra en av journalistene om hvor han var da Norge slo Brasil 2–1 i VM i Frankrike, svarer 15-åringen.

– Jeg lurer på om jeg ikke var født da. Jeg er ikke helt sikker, for å være ærlig, sier Ødegaard.

Faktum er at landslagets siste sluttspill foregikk et omtrent et halvt år før Martin Ødegaard kom til verden i desember 1998. Selv om han i sin levetid aldri har opplevd et sluttspill, har han drømt om en plass på landslaget siden han var bitte liten.

– Jeg håper å kunne bidra til at vi når et sluttspill, sier Ødegaard.

Gleder seg til å spille med flagget på brystet

Til NRKs reporter forteller han at han er stolt og glad. Og han ble tatt litt på senga da Jostein Flo kom med beskjeden etter trening mandag.

– Jeg ble ganske overrasket, men jeg tar ikke av, for jeg er en ganske rolig type, sier Ødegaard.

– Hvordan takler du medieoppstyret rundt deg nå?

– Til nå har det gått veldig fint. Selv om jeg må forholde meg til oppstyret, mener jeg at jeg klarer å holde fokuset på de rette tingene.

Han fremholder at han ikke gruer seg til å spille med flagget på brystet.

– Jeg bare gleder med til å spille for Norge. Å kjenne på nivået og ta del i gruppa på landslaget, sier Ødegaard.

– Du føler at drømmen har gått i oppfyllelse nå. Hva er den neste drømmen?

– Jeg kan alltid bli bedre, selv om jeg er på et A-landslag. Du blir aldri ferdig utviklet som fotballspiller. Det er alltid mulig å lære mer, og målet mitt er å bli bedre for hver dag som går, avslutter Ødegaard.

Se Martin Ødegaard score for Strømsgodset i kampene mot Haugesund og Sandnes Ulf.