Vil ha omkamp om beredskapssenter

Ordføreren på Ringerike vil ikke gi seg i kampen om å få politiets beredskapssenter til regionen.

Nasjonalt beredskapssenter
Foto: NTB scanpix

Video Kjell B. Hansen

Kjell B. Hansen

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Fredag ble det kjent at et nytt beredskapssenter for politiet skal ligge på Taraldrud i Akershus.

– Den klare anbefalingen er Taraldrud, sier Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).

Tar gjerne omkamp

Både Grønmo i Oslo og Taraldrud i Ski var med i finaleheatet om hvor det nye beredskapssenteret skal ligge, men det har også vært andre steder med i diskusjonen gjennom alle årene et nytt beredskapssenter har vært diskutert. Ikke alle er fornøyd med Taralrud som sted.

– Hvis vi ser at det blir en større debatt rundt Taralrud som sted er vi klare til å møte hvem som helst og vi kan fremdeles tilby det meste som ønskes på Eggemoen, sier Kjell B. Hansen, leder av rådet for Ringeriksregionen og ordfører i Ringerike kommune.

Eggemoen er ett av stedene som har vært diskutert, men var ikke blant finalistene i kampen om et beredskapssenter. Likevel mener Hansen at det er mulig å melde seg på i kampen.

– Skulle det bli mer støy rundt valget så er vi klare til å ta imot en slik type aktivitet.

Les også: Vil nekte staten adgang til Taraldrud

20 år gammel tanke

Beredskapssenteret skal huse politiets beredskapstropp, bombegruppe, krise- og gisselforhandlere og helikoptertjeneste. Ideen om å bygge et felles trenings- og beredskapssenter for politiets viktigste innsatsstyrker er minst 20 år gammel.

– Nå skal vi samle beredskapskapasiteten på et sted. Der vil de få øvingsmuligheter som ikke er i nærheten av de vi har i dag. Med Taraldrud flytter vi heller ikke ressursen ut av det sentrale østlandsområdet, hvis det skulle skje noe mens de øver, sier Anundsen.