NRK Meny
Normal

Vil ha Kjølstad som ny fylkesordfører

Buskerud Høyre vraker sittende fylkesordfører Morten Eriksrød. De ønsker Rune Kjølstad som den øverste politiske lederen i fylket.

Anders Werp og Rune Kjølstad

Anders Werp (til venstre) og Rune Kjølstad var i godt humør da de var innom NRK Buskeruds lokaler for å fortelle om nominasjonen.

Foto: Lars Kristian Skjetne / NRK

Innstillingen fra nominasjonskomiteen i Buskerud Høyre til neste års fylkestingsvalg er enstemmig.

Rune Kjølstad er i dag ordfører i Røyken. Nominasjonskomiteens leder, Anders B. Werp, sier at Kjølstad er en god kandidat.

Rune Kjølstad

Rune Kjølstad er en ifølge Werp en kjent og kjær ordfører i Røyken.

Foto: Lars Kristian Skjetne / NRK

– Med Rune Kjølstad vil Buskerud Høyre få en toppkandidat som vil løfte Høyres politikk med stor styrke inn i valgkamp og fylkesting, sier Werp.

Den sittende fylkesordføreren fra samme parti, Morten Eriksrød, ønsker å ta en ny periode på fylkestinget. Han er nominert på fjerde plass på nominasjonskomiteens liste, men han har sagt at han stiller sin plass som fylkesordfører til disposisjon.

– Morten Eriksrød har utført en fremragende jobb for Buskeruds innbyggere og for partiet, og det vil han fortsette med også i det kommende året. Vi er svært tilfredse med at han ønsker å fortsette sitt engasjement fra en ny posisjon i neste periode, sier Werp.

Den endelige avgjørelsen blir tatt på et nominasjonsmøte den 1. november.