NRK Meny
Normal

Vil ha fattige på julekonsert

Forfatter Paal André Grinderud oppfordrer alle landets artister til å gi gratisbilletter til julekonserter til dem som ikke har råd til det.

Paal André Grinderud

Paal André Grinderud våknet en morgen med ideen om gratis konsertbilletter til dem som ikke har råd til å kjøpe det selv.

Foto: Chad Stokes

På sin facebook-side skriver Grinderud at han ønsker at alle artister som skal holde julekonserter, skal gi 20 gratisbilletter til NAV-kontorene. Han ønsker å samarbeide med NAV-kontorene for å få til dette.

– Det er mange som forteller oss at de ikke har mulighet til å gå på julekonsert.
Derfor har Grinderud nå oppfordret artister som Bettan Andreassen, Sissel Kyrkjebø, Rune Larsen, Helene Bøksle og mange flere til å bli med på prosjektet "En vakker handling" og dele ut fribilletter.

– NAV Sosial har kontakt med mange barnefamilier som strever og får lite. En hjertelig og vakker handling er å gi noen billetter til NAV.

Selv kommer han til å ta kontakt med NAV sentralt i dag.

– Jeg tenker at de kan fordele billettene blant sine brukere.

– Jeg er med

For mange er Jonas Fjelds romjulskonserter i Drammens Teater viktige for den rette julestemningen. Fjeld syns dette er et godt prosjekt.

Jonas Fjeld

Jonas Fjeld er med på å gi bort billetter.

Foto: Erlend Lånke Solbu

– Det er en god oppfordring, og jeg har vært med på det før. Jeg og Ole Paus med To rustne herre hadde et fast opplegg med vårt show hvor vi kontaktet Bymisjonen og ga de tilbud om billetter.

– På vårt show så var noen som kom og noen som ikke kom. Det er lett å be, men jeg tror det for mange kanskje er vanskelig å gå over den dørstokken å sette seg inn der. De som kom tror jeg hadde en veldig fin opplevelse for det koster mye penger å sette seg ned i den stolen.

– Så jeg er absolutt med på å gi bort tilbudet, det vil sikkert være en kjempeopplevelse og et minne for livet.

Når det gjelder romjulskonserten i Drammens Teater så skal han høre med de andre involverte i arrangementet.

– Om jeg kan gi bort billetter eller ikke er ikke 100 prosent min avgjørelse, fordi det er flere som er involvert i romjulskonserten. Men jeg skal slenge ut første stikk og si at jeg er med.

Vært rundt og hørt historier

Bodil Arnesen og Paal André Grinderud

Artisten Bodil Arnesen og Paal André Grinderud har snakket med flere som forteller at de ikke har råd til å gå på julekonsert.

Foto: Chad Stokes

Grinderud fikk ideen da han snakket med en mor som hadde undersøkt hva det ville koste henne å ta med barna på julekonsert.

– Det ville komme på 1500 kroner. Det ville hun aldri ha råd til, sier Grinderud.

Sammen med artisten Bodil Arnesen, har Grinderud vært rundt og hørt historier om barnefamilier som aldri har hatt råd til en konsert.

– Å gå på julekonsert er viktig. Det er noe alle hører om. Media er full av annonser om konserter. Da er det sikkert mange rundt omkring som kjenner at dette ikke gjelder dem.

Kom selv ikke inn på sirkuset i bygda

Grinderud vokste selv opp som barn av en alkoholiker. Han forteller om en historie fra barndommen:

– Sirkuset hadde kommet til Mjøndalen der jeg vokste opp. Hvordan skulle jeg komme inn, tenkte jeg. Jeg så teltet, jeg hørte elefantene, klovnene, hørte folk klappe. Men jeg hadde ikke billett eller penger til det. Og det var ikke snakk om å få det heller.

– Med "En vakker handling" ønsker jeg å gjøre en forandring.