Vil gjenåpne så fort som mulig

Boligdelen av flyktningmottaket i Hemsedal er uskadet av brannen. Ledelsen håper de snart kan ta bygget i bruk.

Branntomt Hemsedal

Politiet har bedt Kripos om hjelp til de tekniske undersøkelsene på brannstedet.

Foto: Marit Kolberg / NRK

Brannen natt til onsdag medførte betydelige skader på det statlige mottaket på Tuv. Både administrasjonsbygget og den gamle kjøkkendelen ble totalskadd.

Men boligdelen ble ikke skadd i brannen, opplyste Dag Botnen, brannsjef ved Hallingdal brann- og redningstjeneste på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Gry Herland

Gry Herland sier det handler om å komme fortest mulig tilbake til hverdagen. (arkivfoto)

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

– De som kan noe med det vurderer leilighetene som i veldig god stand, sier leder av Hemsedal statlige mottak, Gry Herland, til NRK.

– Vi håper at vi kan få på plass strøm og brannvarsling, og at vi da kan flytte hjem igjen så fort som mulig, legger hun til.

For tidlig å si når

Beboerne er nå spredd flere steder i Hemsedal, blant annet på hotell og pensjonater.

– Jeg er veldig glad for at alle beboerne er like hele. Det er takket være en fantastisk innsats av de ansatte, av det profesjonelle personellet og av beboerne selv, som har opptrådt helt eksemplarisk, forteller Herland.

Ordfører i Hemsedal kommune, Oddvar Grøthe (Sp), sier bygningen som brannmannskapet reddet, trolig vil kunne brukes fortsatt.

– Men det er litt for tidlig å si når beboerne vil kunne vende tilbake, sier Grøthe.

– Så handler det om å ta vare på dem som gjorde en fantastisk innsats i natt, slik at vi fortest mulig kan komme tilbake til hverdagen, sier Herland.

– Og flytte tilbake til mottaket?

– Ja, vi vil hjem, avslutter Herland.