Vil forsatt kjempe for riksvei 7

Kampen om den nordlige hovedveien mellom øst og vest er ikke over. Ordføreren i Hol har fremdeles tro på at riksvei 7 vil bli valgt fremfor Hemsedalsfjellet.

Hemsedalsfjellet/Hardangervidda (Montsje)

Statens vegvesen valgte Hemsedalsfjellet (t.v.) foran Hardangervidda (t.h.) som den nordlige stamvein mellom øst og vest. Nå er det opp til politikerne å velge.

Det er delte meninger etter at Statens vegvesen valgte riksvei 52 som den andre stamveien mellom øst- og vestlandet. En av de som roper høyest er ordføreren i Hol, Petter Rukke. Han har ikke gitt opp kampen om å få riksvei 7 som stamvei i tillegg til E-134. Han setter nå sin lit til politikerne som skal behandle saken til våren i Stortinget.

– Nå starter arbeidet

Petter Rukke, ordfører i Hol

Ordfører i Hol, Petter Rukke.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

– Det er nå håpet begynner siden det er nå det politiske arbeidet starter. Først skal vi gå gjennom rapporten for å se om det er noe der som ikke har kommet godt nok frem. Det er også viktig å få frem betydningen av riksvei 7. Når det er gjort fortsetter jobben i de ulike foraene, sier ordfører Petter Rukke.

I Hemsedal er stemningen en litt annen på ordførerkontoret.

Ordfører Oddvar Grøthe (Sp), Hemsedal

Ordfører i Hemsedal, Oddvar Grøthe.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

– Det viktigste argumentet er at dekningen av vestlandet totalt. E-134 dekker jo Bergen og sørover slik at den veien sammen med riksvei 52 som dekker vestlandet på den aller beste måten, sier ordfører i Hemsedal, Oddvar Grøthe.

Delte meninger

Blant folket på gata i Hemsedal er det et litt delt syn på Hemsedal som hovedvei mellom øst og vest. Mange penker på at det blir en tryggere vei og en vei som blir bedre vedlikeholdt. Samtidig skaper tungtrafikken og en stor trafikkvekst bekymring for miljøet i bygda.

– Det vil bli lange byggeprosesser og høye trafikktall. Hvis trafikken fremdels skal gå rett gjennom bygda så vil det gi noen trafikale utfordringer. Det er helt klart, sier en av de NRK pratet med.

– Det blir en bedre standard og en raskere vei til hemsedal fra Oslo. Da tåler man litt økt trafikk også, sier en av de andre NRK traff på gate torsdag.