NRK Meny
Normal

Stian bytter lag og går for gull

Stian Sivertzen går fra et amerikansk til et norsk-finsk lag foran årets boardercrossesong. Gull i VM og X-games er målet.

Stian Sivertzen

Stian Sivertzen sier opp kontrakten med sitt gamle lag, og ønsker nå et nytt finsk-norsk samarbeid.

Foto: Nicolai E. Delebekk / NRK

Den norske boardercrossutøveren Stian Sivertzen har siden 2012 trent med det amerikanske laget International Snowboard training Center (ISTC). I år har 25-åringen valgt å si opp kontrakten, han ønsker heller å gå inn i et finsk-norsk samarbeidslag.

Liker å være gira

Sivertzen ble enige med ISTC om brudd for en uke siden. Avtalen med det nye laget er ikke helt klart ennå, men utøveren håper at den kommer i orden innen kort tid, sannsynligvis i løpet av en uke.

Grunnen til at han nå velger å gå ut av ISTC er at de ikke ønsker å satse like mye som ham mot worldcupen. I tillegg forteller han om en annen mentalitet enn den han er på jakt etter.

– Samarbeidet med amerikanerne har vært litt opp og ned. De har vært veldig gode på smøring, men treneren hadde en tendens til å legge litt demper på stemningen før konkurranser. Jeg er en person som liker å være glad og ha det kult hele tiden. Jeg må være gira, forteller han.

Les også

Bedre stemning

Sivertzen sammenligner det amerikanske laget med et rekruttlag. Her kan kjørere kjøpe seg inn for å få hjelp til å satse. Dette har skapt store utskiftninger i laget, som også har vært et problem.

Stian Sivertzen
Foto: NRK

– Med det nye laget vil det bli en litt større lagånd. Alle snakker norsk eller svensk og vi har noe til felles der. I tillegg har vi alle samme mentalitet og jeg kjenner gutta godt.

Selv om første konkurranse begynner med kvalik 5. desember er han ikke redd for at byttingen kommer for tett opptil sesongstart.

Legger lista høyt

Målene for sesongen er klare. Sivertzen ønsker å gå for gull både i X-games og i VM.

– I fjor var jeg i fire av åtte finaler, men sliter med å gjøre det sterkt i det aller siste heatet. Jeg er i verdenstoppen og tror jeg har gode sjanser i for å trone på toppen i år, forteller han.

Men det er ofte i finalen det skorter for Kongsberg-kjøreren. Han sier selv det kan ha noe med tilfredsheten med å komme dit å gjøre, men også at selve motstanden i det siste heatet er betraktelig bedre enn de andre. Men i år føler han seg godt forberedt.

– Jeg har trent veldig målbevisst på å forbedre selve starten. Jeg har vært tre uker i Australia, hvor jeg sto på brettet nesten hele tiden. Etter det dro jeg rett til Argentina og kom akkurat hjem fra en ukes opphold i Østerrike. I år går jeg for gull, avslutter han.