NRK Meny
Normal

Vil bli Norges raskeste kor

Naboer har gått sammen og satt seg mål om å bli Norges raskeste kor.

Reistadlia mannskor

Syngende og løpende, Pål Sigurd Malm, Ørnulf Øierud, Ellen Katrine Trelease Eriksen, Bjørn Skare og Josten S. Hoset.

Foto: Ingunn Håkestad Bråthen / NRK

Reistadlia Mannskor fra Lier har ambisjoner. De vil bli Norges raskeste kor, for denne gjengen gjør litt mer enn å synge, de løper også. Derfor har de tettsittende løpedrakter med nummer på ryggen.

– Vi er veldig opptatt som mannskor å være tydelig på profil og når vi etablerte dette koret så kunne vi ikke synge. Så første målsetting var å være best på tilbehør, forteller Jostein S. Hoset.

Kostymene er altså løpedrakter med nummer på ryggen.

– På ryggen har vi nummer som er medlemsnummer om nå vi ble medlem av koret.

Reistadlia mannskor

Alle har nummer på ryggen, som viser hvilket medlemsnummer de har.

Foto: Ingunn Håkestad Bråthen / NRK

Magisk start

Så langt er det 15 medlemmer i sportykoret. Dermed spørs det om det finnes sangstemmer bak den sporty fasaden. For korleder Ellen Katrine Trelease Eriksen ble korstarten spesiell.

– Det var en magisk start å få disse mannfolkene inn i stua og synge for første gang. De aller fleste har aldri sunget i kor, og aldri sunget flerstemt så det var en "uten-for-seg-sjæl" opplevelse både for dem og for meg.

– Har det vært positivt?

– Ja, definitivt. Jeg tenker på det som en gave.

Sånn ble koret til

Og hvor startet historien egentlig? Hvordan får man en ide til å skape et mannskor sammen med gode naboer.

– Det startet på en juletrefest hvor vi hørte barn synge. Jeg kastet ut ideen om et mannskor til en nabo og han var en "ja-mann". Dermed var det i gang og på den samme juletrefesten fikk vi totalt åtte medlemmer, forteller Hoset..

Hoset innrømmer at de ikke hadde noen anelse om hva de hadde i vente.

– Det som er utrolig er at vi har hatt kjempeoppmøte på øvelsene. Vi møtes to ganger i uka og har hatt nærmere 100 øvelser.

– Men hva mener du med at dere skal bli Norges raskeste kor?

– Vi må ha målsettinger, i det koret her har vi mye dyktig kompetanse hvor alle er i næringslivet og vant til å sette målsettinger. Nummer en var å ha det beste tilbehøret, neste mål var kan vi bli Norges beste til å synge? Men der kom vi fram til at det kan vi ikke enda. Men vi kan bli Norges raskeste kor, så vi har meldt oss på Holmenkollstafetten og har utfordret kor-Norge til å møte oss der for å se hvem som kan bli raskest.