NRK Meny
Normal

Vil bli en grønn klubb

Hønefoss vil bli den grønne klubben i eliteserien. Nå får spillerne nye drakter.

Hønefoss jubler for opprykk

Draktene til Hønefoss blir fornyet neste sesong. Hvitt blir fremdeles hovedfargen, men grønnfargen blir mye mer synlig enn på årets drakter.

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Fargene til Hønefoss er hvitt, svart og grønt, men grønnfargen er nesten fraværende på drakten spillerne bruker. En grønn liten stripe i halsen og en tynn grønn stripe på sidene er det eneste som er synlig.

Les også: Hønefoss rykker opp

Dermed ligner draktene mye på Rosenborg og Odd Grenland. Det har Bjørn Inge Ekaas hengt seg opp i. Han skriver fredag et leserinnlegg i Ringerikes Blad hvor det blant annet står:

«For noen år tilbake var det den grønne stripa på sokkene som nærmest var klubbens symbol. Nå er det bare supporterutstyret som skiller oss fra de andre lagene i svart og hvitt. Håper ikke klubben er like pysete med grønnfargen neste år, når laget i enda større grad skal vise seg fream og bevissgjøres for hele landets befolkning».

Blir hørt

Nå blir ønsket til Eksaas oppfylt. Neste sesong vil grønnfargen være synlig også for de som ser draktene fra tribunen eller sofakroken, og ikke bare for spillerne ute på banen.

- Vi har diskutert dette nå i høst, og de nye draktene vil ha mye mer grønt i seg enn hva som har hvert tilfelle til nå, sier daglig leder i Hønefoss, Geir Håvard Solvang.

Eneste i eliteserien

De nye draktene er ikke helt ferdig, men skal leveres i januar. Det blir mer grønt både på armene og på sidene.

- Vi vil gjerne profilere oss som en grønn klubb. Det er mye positivitet rundt grønnfargen og det er en fordel at vi er den eneste klubben i eliteserien som er grønne, sier Solvang.

Les også: Leo Olsen sa nei til Hønefoss

Sjå bileta frå kampen Hønefoss - Sogndal

Video nsps_upload_2009_11_1_15_2_32_5162.jpg