NRK Meny
Normal

Vikersund senker billettprisene

For å trekke mer publikum til skiflyging i Vikersund 13.–15. februar legger arrangøren ut billigere billetter frem til jul.

Skiflyging

Norges Anders Fannemel svever over publikumshavet i Vikersund, februar 2011.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

Mange store idrettsarrangementer, inklusive verdenscupen i skiflyging i Vikersund, har hatt problemer med å fylle opp tribunene.

Når billettene legges ut i disse dager, ønsker arrangørene i Vikersund å få en boost i salget, og frister med lavere billettpriser.

– De siste årene har det vært flere debatter om billettprisene på norske idrettsarrangement. Selvsagt ønsker vi at flest mulig skal få oppleve Anders Jacobsen & co. på hjemmebane. Derfor senker vi billettprisene, forteller president i organisasjonskomiteen i Vikersund, Stig Hamstad.

Les også:

Priser fra tre kroner

Nå blir det mulig å kjøpe billett for alle renndagene i Vikersund, eller å kjøpe billetter dag for dag.

– Fra tre kroner for barn, 25 kroner for ungdom og 250 kroner for voksne, mener vi publikum får svært mye for pengene, sier Hamstad.

Dyrere etter nyttår

I tillegg gjør Vikersund enda et grep. De som kjøper billetter før nyttår kan spare enda mer.

– Fra 1. januar legger vi på 50 kroner på alle voksen- og ungdomsbilletter. Vi oppfordrer de som vil oppleve folkefest og lange svev til å kjøpe billetter tidlig. Det blir lettere for oss som arrangør å planlegge, når vi vet litt mer om hvor mye publikum det blir. Erfaringen viser at så godt som alle kjøper billett på forhånd, sier Hamstad.