NRK Meny
Normal

Veterinær pågrepet og fengslet

Lagmannsrett skal avgjøre om veterinæren fra Buskerud som er siktet for en rekke lovbrudd, skal bli sittende i varetekt. Mannen ble før helgen fengslet i to uker, men avgjørelsen er anket.

Katt som får behandling hos veterinær

Veterinæren skal være siktet for økonomiske lovbrudd og lovbrudd knyttet til behandling av dyr. (Bildet er tatt i en annen anledning)

Foto: Kate Barth-Nilsen / NRK

Det er Økokrim, som i samarbeid med Sør-Øst politidistrikt, har startet etterforskning av veterinæren, ifølge Drammens Tidende.

Vedkommende ble varetektsfengslet fredag i to uker med brev- og besøksforbud siktet for økonomiske lovbrudd og lovbrudd knyttet til behandling av dyr.

Veterinæren driver et behandlingssted i Buskerud og lovbruddene kan knyttes til dette sier politiadvokat i Økokrim Inge Svae-Grotli til NRK.

Inge Svaee-Grotli i Økokrim

Inge Svaee-Grotli i Økokrim.

Foto: Leif Ingvald Skaug

– Ja, jeg kan bekrefte at det er knyttet til et selskap hvor det ytes behandling av ulike type dyr.

Av hensyn til etterforskningen vil han ikke utdype hva slags bevis politiet mener å sitte på.

Holder kortene tett til brystet

Hvordan Økokrim kom over denne saken ønsker Svae-Grotli ikke å svare på.

– Nei, jeg ønsker ikke å gå inn på bakgrunnen for etterforskningen nå.

Av hensyn til etterforskningen ønsker han heller ikke å si hva som har kommet fram i avhør av veterinæren, eller om det er en kvinne eller mann.

Men på bakgrunn av det som til nå er avdekket, ønsker Økokrim at vedkommende sitter i varetekt mens etterforskningen fortsetter.

– Vi mener det er fare for bevisforspillelse og da er varetektsfengsling et av midlene vi kan bruke.

Nekter Straffskyld

Mattilsynet er også koblet inn i saken fordi veterinæren er siktet for overtredelser av lover knyttet til behandling av dyr, skriver Drammens Tidende.

NRK har vært i kontakt med Mattilsynet som henviser til politiet i saken.

Veterinærens forsvarer sier til avisa at klienten nekter straffskyld, og har anket kjennelsen til Borgarting lagmannsrett