NRK Meny
Normal

Veddeløp om DHK-kontrakten

Mye står på spill når Larviksløpet går av stabelen i dag. Det står om intet mindre enn DHK-spiller Frank Løkes kontrakt med drammensklubben i dag.

løke

Kanskje klarer Frank løke å løpe seg til en reforhandling av kontrakten han har med DHK. Det vet vi lørdag kveld.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Løke har slengt litt med leppene og sagt at ingen i Drammen Håndballklubb kan klare å slå ham i det 7,5 kilometer lange Larviksløpet i dag.

– Hvis ikke DHK kan klare å hoste opp en eneste drammenser som kan utfordre meg, er det kanskje ingen vits i at jeg stiller på startstreken i det hele tatt, sier Løke.

Hvis Løke slår sin konkurrent, får han reforhandle kontrakten sin med DHK. Men hvis han taper, er han bundet av kontrakten slik den er er i dag. Det er det Løke skal konkurrere om i dag.

Har trent mye før løpet

DHK-trener Frode Scheie har jobbet for å få tak i noen som kan konkurrere mot sandefjordingen Løke. Scheie forteller at han gått tilbake i DHKs røtter og fått med friidrettsutøver Ådne Karlsen Bekkestad fra IF Sturla. Han stiller på startstreken mot Frank Løke.

Mange klubber ønsket seg Løke med på laget da han vendte hjem etter spill i den tyske Bundesliga-klubben TuS N-Lübbecke tidligere i år. Det var DHK som trakk det lengte strået og fikk signert kontrakt med ham; en kontrakt det nå skal løpes om.