NRK Meny
Normal

Varslet brann – rakk ikke komme seg ut

Kvinnen som varslet om brannen i en rekkehusleilighet i Nedre Eiker søndag, er en av dem som døde i brannen. De andre omkomne er en mann og en kvinne.

Brann i rekkehus i Solbergelva

FULL FYR: Leiligheten var overtent da politi og brannvesen kom til stedet sømdag ettermiddag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Politiet fikk melding om brannen i leiligheten i Gamle riksvei på Solbergmoen kl. 17.38. Da redningsmannskapene kom fram til stedet var leiligheten overtent, og tre personer døde.

Kvinnen som meldte fra om brannen ble funnet død på balkongen. Politiet har sikret seg mobiltelefonen hennes.

– Det ble funnet to døde kvinner og en mann. På denne adressen var det registrert to beboere, men vi vet ikke med sikkerhet om dette er to av dem som nå er funnet omkommet, sier lensmann Torill Sorte til NRK.

De tre omkomne er altså ikke identifisert, men politiet har en formening om hvem de døde er og har varslet pårørende.

Er hentet ut

De tre ble ved 20.30-tiden søndag kveld fraktet ut av leiligheten.

– Det er for varmt på stedet til at kriminalteknikerne kunne gjøre åstedsundersøkelser. Nå regner vi med at brannvesenet vil holde på med etterslukking utover natten og så at teknikere får undersøkt stedet i morgen, sier Sorte. Hun sier politiet tror at brannen startet inne i leiligheten.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Tre omkom i en brann i Solbergelva i Nedre Eiker.

VIDEO: Store styrker deltok i slokkearbeidet.

Kommunen har opprettet et kriseteam etter brannen, og pårørende til de døde får krisehjelp i rådhuset. Også flere av de evakuerte fra naboleilighetene blir tilbudt krisehjelp. Til sammen er 13 personer evakuert fra rekkehuset.

Alle andre i rekkehuset ble reddet ut.

Det er fire boenheter i rekkehuset. På grunn av den kraftige røykutviklingen ble også beboere fra noen hus som lå i nærheten, evakuert. Ifølge politiet har alle fått tilbud om husly, enten hos venner og familie eller på hotell.

Fire personer er kjørt til sykehus og to til legevakt etter å ha fått i seg røyk.

Brannårsaken ukjent

Det er fortsatt et helt åpent spørsmål hva som er årsaken til den eksplosjonsartede brannen. Det brenner fortsatt på stedet søndag kveld, men brannvesenet skal ha kontroll på brannen.

– Vi vet ikke hvorfor de omkomne ikke klarte å komme seg ut eller hva som kan være årsaken til brannen, sier lensmann Torill Sorte.

Slokkingsarbeidet vil pågå utover natten. Mannskaper fra brannvesenet i både Nedre Eiker, Øvre Eiker Eiker og Drammen deltar.

Flere andre leiligheter i rekkehuset har blitt skadet i brannen.

Kommunen har opprettet en krisetelefon med nummer 908 39 664, og Nedre Eiker kirke har åpnet dørene.