NRK Meny
Normal

Varsler flom

Mandag og tirsdag blir det vått i Agder, Telemark, Buskerud og Vestfold. Det er ventet opp mot 80 millimeter nedbør, og det gir fare for oversvømmelser og flomskader.

Flom i Røyken sentrum

Slik så det ut Slik så det ut da flommen var på sitt verste i Røyken sentrum i Buskerud for litt under to uker siden.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Nå blir det vått på Østlandet og Sørlandet. Mest nedbør vil det komme siste del av mandag og første del av tirsdag, melder Meteorologisk institutt. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har nå sendt ut flomvarsel.

Kan komme 80 millimeter nedbør

I fylkene Aust-Agder, Telemark, Buskerud og Vestfold kan det lokalt komme mellom 50 og 80 millimeter nedbør. For Vest-Agder er det meldt 30-50 millimeter.

Norges vassdrags- og energidirektorat har sendt ut flomvarsel med faregrad 2 - gult nivå - for Agder-fylkene, Telemark, Vestfold og Buskerud.

Faregrad 2 innebærer at det er fare for lokale oversvømmelser på grunn av raskt økende vannføring i bekker og småelver. Det kan forekomme store flomskader og problemer lokalt.

Brannvesenet: - Vi har normal beredskap

– Vi er klar over at det er meldt noe mer nedbør enn normalt, men vår beredskap er som normalt. Vi skal nok klare å håndtere det som brannvesenet skulle bli utfordra på, sier Per Døviken, beredskapssjef i Drammensregionens brannvesen, til NRK.

– Det er antydet at det ikke skal komme like mye nedbør som for ti dager siden, men lokalt vet vi at det kan komme ganske mye. Vi håper at det ikke blir like ille som forrige gang, sier Døviken.

Les også: