Varetektsfengslet etter ran

Tre menn ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker etter ranet av elektronikkbutikken Siba på Liertoppen kjøpesenter i forrige uke.

Siba på Liertoppen ble ranet onsdag kveld

Store politistyrker lette etter gjerningsmennene som ranet Siba på Liertoppen kjøpesenter.

Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no

To ansatte var i ferd med å stenge forretningen onsdag den 5. oktober, da tre maskerte menn tok seg inn i butikken. De ansatte ble truet med kniv og stripset fast, men de skal ifølge politiet ikke ha kommet fysisk til skade.

Fredrik Reinertsen

Politiadvokat Fredrik Reinertsen sier at de har avhørt flere vitner til det brutale ranet.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

Tirsdag ble tre menn fremstilt for varetektsfengsling i Drammen tingrett. Alle tre er norske statsborgere, hjemmehørende på Østlandet.

– Vi er fortsatt i en aktiv etterforskingsfase, men vi mener de tre mennene har hatt en sentral rolle i utførelse av ranet. Utover dette kan vi av hensyn til etterforskingen si lite om deres tilknytning til handling, sier politiadvokat Fredrik Reinertsen i Sør-Øst politidistrikt.

Fire uker i varetekt

Ranerne skal ha fått med seg varer av betydelig verdi fra butikken. Politiet ønsker ikke å utdype hva slags varer de har fått med seg. De tre skal være kjent av politiet fra tidligere.

– Vi jobber fortsatt med både taktiske og tekniske undersøkelser. Vi har et forholdsvis godt bilde av hendelsesforløpet, sier Reinertsen.

De tre ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. De to første ukene er i full isolasjon.

Politiet utelukker ikke at flere personer kan bli pågrepet i saken.