NRK Meny

Valgnatta i Buskerud 2015

Oppsummert

Her kan du følge resultatene og nyhetene fra alle kommunene i Buskerud.

 • Arbeiderpartiet fram i Ål

  Arbeiderpartiet er det klart største partiet i Ål. De går fram med 9,5 prosent og sikrer seg med det tre nye representanter i kommunestyret. Sammen med Senterpartiet har de et knapt flertall med 13 representanter, mot de borgerlige partienes 12. Trolig blir Solveig Vestenfor (A) ny ordfører i Ål.

 • Mot ny periode for H i Øvre Eiker

  Ann Sire Fjerdingstad (H) fortsetter trolig som ordfører i Øvre Eiker. Når tellingen er halvferdig, har de borgerlige partiene, Høyre, KrF og Frp, 19 av 37 representanter i kommunestyret. Arbeiderpartiet, SV, Sp og MDG har 18 representanter til sammen. Valgresultatet er ikke helt klart ennå.

  Ann Sire Fjerdingstad
  Foto: Knut Brendhagen / NRK
 • Rødgrønt flertall i Hol

  Arbeiderpartiet og Senterpartiet får flertall i Hol, og dermed tyder det meste på at Petter Rukke (A) blir ordfører. Høyre mister tre representanter, mens A, Sp og V får hvert sitt.

  Petter Rukke (Ap) Hol
  Foto: Gunnar Grimstveit / NRK
 • Brakvalg for Sp i Flesberg

  Senterpartiet ser ut til å doble antall kommunestyrerepresentanter i Flesberg. Når 75 prosent av stemmene er talt opp ligger Sp an til å få åtterepresentanter inn i kommunestyret, mot fire i inneværende periode. Høyre mister to. Blir dette resultatet kan Senterpartiet få rent flertall sammen med Arbeiderpartiet

 • Høyre-jubel i Lier

  Høyre mister en representant i Lier, men er fortsatt det største partiet i kommunen. Gunn Cecilie Ringdal ser ut til å bli ordfører etter at Helene Justad gir seg. Sp og V får en ekstra representant, mens MDG får to. H, KrF, A og SV mister alle én representant.