NRK Meny
Normal

Russepresident: – Vaksine er en god investering

Tilbud om gratis vaksine mot hjernehinnebetennelse for all russ kommer på Helse – og omsorgsdepartementets bord.

Drammen sykehus

FORTSATT INNLAGT: En russ er fortsatt innlagt ved Drammen sykehus med hjernehinnebetennelse.

Foto: Knut Skyllingstad / NRK

Torsdag formiddag ble det kjent at fylkespolitikerne i Buskerud vil gi all russ i fylket tilbud om gratis vaksine mot hjernehinnebetennelse neste år.

– Jeg synes det er en veldig god investering. Det er mange som har latt være å ta vaksinen fordi den er for dyr, sier russepresident i Drammen, Julie Amundsen.

Flere har hevdet at nettopp prisen på rundt 500 kroner er grunnen til at mange russ ikke prioriterer vaksinen.

– Mange tar sjansen på at de klarer seg bra, selv om de ikke tar vaksinen, sier Amundsen.

Tilstanden fortsatt alvorlig

Tirsdag ble en russ fra Øvre Eiker innlagt på Drammen sykehus med smittsom hjernehinnebetennelse. Vedkommende er elev ved Akademiet i Drammen. Torsdag betegner Drammen sykehus tilstanden til russen som alvorlig men stabil.

Onsdag ble i tillegg ble en annen russ innlagt med mistanke om hjernehinnebetennelse, mens en tredje russ ble sjekket ut ved Drammen sykehus etter symptomer på den potensielt farlige sykdommen.

Les også:

Tas opp med ledelsen i departementet

I møtet i fylkestinget i Buskerud torsdag ble fylkesordføreren bedt om å ta saken opp på nasjonalt nivå. Håpet er at all russ i hele landet skal få tilbud om gratis vaksine neste år.

NRK er kjent med at stortingspolitiker Kristin Ørmen Johnsen (H) fra Buskerud tar opp saken med statssekretæren i Helse – og omsorgsdepartementet allerede torsdag ettermiddag.