NRK Meny
Normal

Mistenker fyllekjøring med byggekran

Omgivelsene levde farlig mens uvedkommende kjørte en stor byggekran i natt. Nå leter politiet etter de skyldige.

Laster kart, vennligst vent...

RISIKABELT: Krana stod rett i nærheten av Høgehaug aldershjem i Hol kommune da det ble oppdaget at en eller flere ukjente personer kjørte den rundt i området.

En byggekran som står ved et aldershjem i Hol kommune var til fare for omgivelsene i natt.

– Den ble startet opp og kjørt rundt byggeplassen ved Høgehaug aldersheim. En slik kran hvor bare kroken veier 400 kilo - da sier det seg selv at dette kunne endt forferdelig hvis noe hadde gått galt, sier operasjonsleder Lars Fallang i Nordre Buskerud politidistrikt til NRK.no.

Jevnaker Lars Fallang

GJENTAKENDE PROBLEM: Politiets operasjonsleder Lars Fallang forteller at det med jevne mellomrom skjer at berusede unge i bygdene tar seg til rette på byggeplasser. Men det er sjelden kost med at noen tar seg inn i kraftige byggekraner for å kjøre.

Foto: Monica Rikoll / NRK

Beboerne som tilhører aldershjemmet er midlertidig plassert på hotell i kommunen fra før av, mens hjemmet blir rehabilitert. Ifølge politiet var det overhengende fare for at krana kunne ha kommet ut på veien, i et bebygd område.

– Like bortenfor der krana var ligger det minst ett hus, forklarer operasjonslederen.

Les også:

Kan være fyllerør

Det var forbipasserende som la merke til at krana stod utenfor byggeplassen, med kroken nesten nedi bakken. Politiet leter nå etter den eller de som står bak den risikable aktiviteten.

– Vi har ikke funnet ut hvem som gjorde dette, men det skjer fra tid til annen at fulle ungdommer tar seg inn i anleggsmaskiner på vei hjem fra fest. Dette er imidlertid nokså spesielt, sier Fallang.

Laster Twitter-innhold

Ordføreren i Hol kommune Tony Arild Kjøl er opptatt av å klarne opp hele situasjonen rundt sikkerhet og ansvarsfordeling mellom kommunen og entreprenøren.

– Dette finnes det lovverk som regulerer hvor utilgjengeliggjort en kran og en byggeplass skal være for at det er forsvarlig. Nå er jeg på ferie og har ikke hatt tid til å sette meg inn i hva som har skjedd her, men dette vil jeg se nærmere på når mandagen kommer, sier han.

Tony Kjøl

ORDFØRER: Midt i ferietiden ble holordføreren opptatt av å finne ut hvordan denne kranepisoden kunne skje.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK