NRK Meny
Normal

Utelukker ikke flere pågripelser

Politiet i Søndre Buskerud utelukker ikke flere pågripelser i korrupsjons-saken i Bærum. Fire menn er siktet.

Korrupsjonen har sitt utspring i firmaer i nedre Buskerud, som driver med håndverktjenester.

De fire er siktet for grov, organisert korrupsjon, og fremstilles for varetektsfengsling i morgen fredag.

Politiet har gjort en rekke beslag hos de siktede, forteller leder av økoteamet ved Søndre Buskerud politidistrikt, Ole Johan Bredt.

 

Drammen tingrett skal fredag ta stilling til politiets krav om fengsling i korrupsjonssaken knyttet til en ansatt i Bærum kommune.

Samtykker i varetekt

Mannens forsvarer, advokat Petter Bjørk sier at hans klient vil samtykke varetektsfengsling, uten at han med det erkjenner straffskyld.

Leder av økoteamet ved Søndre Buskerud politidistrikt, Johan Bredt sier det ikke er pågrepet flere personer i saken foreløpig, men utelukker ikke at det blir flere pågripelser. Bredt sier at politiet kan jobbe uforstyrret i en tid frammover dersom tingretten gir politiet medhold i fengslingsbegjæringen.

Han ønsker ikke å si noe nærmere om hvor lenge politiet ønsker å ha mannen varetektsfengslet.

Bredt sier den videre etterforskingen blant annet skal handle om å undersøke om andre ansatte i Bærum kommune kan ha vært medhjelpere i korrupsjonssaken.

Politiet har gjort en rekke beslag av penger, verdipapirer og annet viktig materiale. Bredt bekrefter også at de har tatt beslag i biler.

KS har iverksatt tiltak

Administrerende direktør i Kommunenes sentralforbund, Olav Ullern, ser svært alvorlig på slike saker. De har nå iverksatt tiltak for å hindre at slike saker skal være mulig. Blant annet har de bredt alle kommuner om å gå gjennom sine rutiner og etablerer et etisk rammeverk for virksomheten sin.

Det er også nå etablert et register der alle kommuneansatte og politikerne skal registrere sine økonomiske interesser og sine verv slik det er full åpenhet om dette.

Ullern forteller at de også har etablert et etisk utvalg som skal hjelpe kommunene i vanskelige spørsmål.