NRK Meny
Normal

Stoppet med usikrede barn i bilen

En kvinne ble stoppet av politiet da hun kjørte for fort med to usikrede barn i bilen. I tillegg kjørte hun uten førerkort.

Fartskontroll

Trafikkoordinator Henning Skau i Søndre Buskerud politidistrikt kontrollerte farten ved Brandengen skole tirsdag.

Foto: Jan-Erik Wilthil / NRK

Fartsbøter

Politiet skrev ut flere fartsbøter ved tirsdagens skolekontroll.

Foto: Jan-Erik Wilthil / NRK

Kvinnen skulle kjøre barna sine til skolen, men endte opp med og måtte levere dem til fots. Bilen måtte hun sette igjen på stedet. Hun ble tatt i politiets kontroll "Aktive skolebarn" ved en skole i Drammen.

– Det å ikke sikre sine barn er ganske grovt. Jeg synes ikke det er bra i det hele tatt, sier trafikkoordinator Henning Skau i Søndre Buskerud politidistrikt.

Les: UP: – Stressede foreldre skaper trafikkfarlige situasjoner

Kvinnen måtte ut med flere tusen kroner i bot.

Skoleveien kontrolleres

Politiet har kontroller mange steder i fylket i forbindelse med skolestart. Ved Høvik skole i Lier i dag fikk en bilfører beslaglagt førerkortet etter å ha kjørt i 69 kilometer i timen i 40-sonen. Ni andre fikk forelegg for å ha kjørt for fort.

Laster Twitter-innhold

Mobilbruk i bil er også noe politiet er opptatt av å sjekke i kontrollene. Utstyrt med en stor kikkert kan de se bilisten på mange hundre meters avstand. Skau mener folk ikke bryr seg om at det ikke er lov å fikle med mobilen når man kjører.

– Hvis du står på Holmenbrua en morgen så ser du at nesten hver fjerde bilist fikler med mobiltelefonen sin, så det har de rett og slett ikke respekt for, sier Henning Skau.