Uno gir opp hele callsenteret

Uno-konsernet gir opp resten av callsenter-virksomheten. Den bakenforliggende årsaken er satsingen på helsekost, skriver tidligere daglig leder i Uno Life Stian Trogstad i en sms til NRK.

Uno Life adresse Grønland
Foto: Raymond Dalen / NRK

De ansatte skal ha fått beskjed i dag og lokalene på Grønland er allerede tømt.

– Forsøkte å redde arbeidsplassene

Stian Trogstad ønsker ikke å stille til intervju, men skriver dette i en sms til NRK: – Vi har hele tiden forsøkt å redde de 300 arbeidsplassene i Drammen og Asker. Det er en trist dag for alle hos oss når vi ser at vi ikke klarer det. Den bakenforliggende årsaken er satsingen på helsekost.

– Det er resten av callsenter-virksomheten til Uno som legger ned driften. Uno Life i seg selv har ikke gjort endringer siden vi varslet stans i utgående virksomhet i forrige uke, presiserer Stian Trogstad.

Etter det NRK forstår er det ansatte i selskapet Tinde Bemanning som nå er sagt opp. Tinde Bemanning er en del av UNO-konsernet som har leid ut arbeidskraft til Uno Life. Hva som nå skjer med Tinde Bemanning er et åpent spørsmål.

Rekordmange klager

NRK har forgjeves forsøkt å få kontakt med styreleder i UNO- konsernet Robin Robinsen.

Det nettbaserte helsekostfirmaet Uno Life har herjet med norske forbrukere siden juni, mener Forbrukerrådet som har fått rundt 6 000 henvendelser og rundt 1 000 klager på firmaet. I dag er det altså slutt, melder Drammens Tidende.

Gir opp strøm også

30. oktober stanset Uno Life sitt telefonsalg. Selskapet avsluttet også fornying av abonnement og inndriving av krav fram til 27. november.

Nå skal Uno-konsernet også ha gitt opp salg av strøm som kunne ha vært selskapets redningsplanke. Alle selskapets 300 ansatte skal ha fått beskjed om at det er slutt

– Det er en trist dag for alle hos oss, sier styreleder Robin Robinson i følge DT.

Fikk millionbot

I september ga Forbrukerombudet selskapet en bot på i overkant av 1.5 millioner kroner. Ledelsen bestred imidlertid boten og saken skal derfor opp i Markedsrådet 27. november.

Selskapets nyeste metode for å kreve inn penger fra folk de mener står dem i gjeld skapte også reaksjoner. Via telefon og sms skal firmaet ha tilbudt flere forbrukere å betale inn en "befriende sum" for å få slettet sin gjeld.

Begjært konkurs

Forbrukerombudet varslet firmaet om at dette kunne utløse flere sanksjoner.

UNO Life fikk frist til torsdag 30. oktober klokken 12 med å bekrefte at de har stoppet de ulovlige handlingene.

UNP AS og Uno People AS ble begjært konkurs 29. september. Bjarte Røyrvik er oppnevnt som bobestyrer. I skifteretten varslet bobestyrer at det kan bli aktuelt å politianmelde selskapet. Årsaken er mistanke om en rekke lovbrudd.

Saken oppdateres