NRK Meny
Normal

Ungdommer blottet seg for 7-åring

ØVRE EIKER/DRAMMEN (NRK): To gutter skal ha blottet seg for ei sju år gammel jente på skoleveien. De ba henne også om å ta av seg buksa.

Inngangspartiet på Ormåsen skole

VET HVEM: Ledelsen ved Ormåsen Skole mener de vet hvem som står bak.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

Episoden skjedde fredag ettermiddag da jenta var på vei hjem fra SFO på Ormåsen i Øvre Eiker. Hun gikk sammen med flere jevnaldrende da de møtte en gjeng på fem-seks ungdommer. To av guttene skal ha blottet seg for jenta og bedt om å få se på tissen hennes, skriver Eikernytt.

– Vi undersøker hva som har skjedd, og hvem det er som har vært involvert, sier politibetjent Sindre Hole-Jørgensen ved Øvre Eiker lensmannskontor til NRK.

Jentas mor meldte saken til politiet fredag ettermiddag.

Vil ikke snakke om det

Moren sier til NRK at jenta kom gråtende hjem etter episoden. Jenta fortalte hva som hadde skjedd, men har ikke ønsket å snakke om det siden.

– Hun sa til meg: «Jeg beit tennene sammen og gråt ikke foran dem. Jeg gråt da jeg løp hjem», sier jentas mor.

Moren har vært i kontakt med politiet flere ganger etter hendelsen. Hun snakket senest med dem tirsdag formiddag.

Øvre Eiker lensmannskontor

Politiet ved Øvre Eiker lenmannskontor etterforsker saken.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

Politiet jobber med å finne ut hvem guttene er for å komme i kontakt med foreldrene deres. Ifølge politibetjenten skal guttene gå på en ungdomsskole i distriktet.

Trolig under 15 år

Rektor Sigbjørn Nedremyr ved Ormåsen skole ble varslet om hendelsen før helgen. Han har selv gjort noen undersøkelser for å finne ut hvem det er som står bak.

– Vi vet at de to som skal ha dratt ned buksene var ungdomsskoleelever fra Hokksund, men om de faktisk blottet seg eller ikke, får være politiets oppgave å finne ut, sier rektor ved Ormåsen skole, Sigbjørn Nedremyr, til Eikernytt.

Guttene er trolig under den kriminelle lavalder. Det får ikke konsekvenser for politiets etterforskning, ifølge Hole-Jørgensen.

– Det betyr at de ikke kan straffes, men politiet kan etterforske saken, uavhengig av om guttene kan straffes eller ikke, for å komme til bunns i hva som har skjedd.