NRK Meny
Normal

U21 inspirert av Kroatia-kampen

Martin Ødegård og U21-landslaget venter sterk motstand i EM-kvalifiseringskampen mot England. Følg kampen fra 18.45.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard er tilbake på Marienlyst i Drammen. Her fra U21-kampen mot Portugal i 2014.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

England er større favoritter mot Norge i kveld, enn det Kroatia var på Ullevål i går. Det mener U21 trener for Norge, Leif Gunnar Smerud, før U21-landslaget møter England på Marienlyst til EM kvalifisering. Norge vant sin første kamp i kvalifiseringen mot Bosnia.

Smerud mener gårsdagens seier mot Kroatia er en stor inspirasjon for hele U21-landslaget når de går på banen i Drammen i kveld.

– Det gjør at vi gleder oss litt ekstra. Det var en veldig god forestilling og opptur i går, og vi har sett den og kost oss. Nå gleder vi oss til å komme i aksjon selv, sier han.

Ødegaard tilbake i Drammen

Leif Gunnar Smerud

Leif Gunnar Smerud sier det er inspirerende å få måle seg mot gode lag.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Martin Ødegaard slapp ikke innpå i gårsdagens kamp, men det er ganske så sikkert at han får sette fotballskoene på Gamle gress – for første gang siden han forlot Strømsgodset. Det blir så å si hjemmebane for 16-åringen.

– Martin skal spille, og det skal gutter som Ole Selnæs og Veton Berisha i tillegg til en bra gjeng vi hadde her fra før, så vi gleder oss til å bryne oss mot England, sier Smerud.

Han beskriver laget som en tropp med mange formspillere som er i bra slag akkurat nå.

– Det er et ungt lag som har jobbet godt sammen og som har klart å se at gruppa må komme først og deretter kan de krydre med individuelle ferdigheter. Vi har jobbet veldig hardt nå en ukes tid for å forberede oss til denne kampen, sier landslagstreneren.

– Noen må stå frem

Og det de må være forberedt på å møte, er et lag med mange unge profiler, som blant annet spiller i Premier League.

– Det er inspirerende å få måle seg mot gode spillere. Selv om England har en del gode spillere, så har vi tenkt til å gå ut og ta dem, sier Smerud og legger til:

– Noen ting må være på plass hvis man skal vinne slike kamper. Det må ligge en enorm innsats og tro i bunnen. Det må være et sterkt kollektiv og det må i tillegg være noen spillere som står frem og hever seg og har det lille ekstra som skal til for å vippe slike kamper.

– Har vi det så har vi en fair sjanse til å slå England, sier landslagssjefen.