NRK Meny
Normal

Tvinges til å bli sesongarbeidere

Sist vinter var en kjempesesong for skisentrene her i landet, men likevel blir ansatte nå tvunget til å redusere stillingene sine.

Ski i Hemsedal

Hemsedal skisenter i Hallingdal er et av Norges største anlegg.

Foto: Kalle Hägglund

En snørik vinter gjorde at skisentrene kunne holde åpnet frem til midten av mai i år. Hemsedal skisenter hadde en av sine beste sesonger noensinne, og i Trysil var det den beste snøvinteren på 25 år. Likevel vil den svenske eieren Skistar gjøre endringer i driften.

– Noen få helårsstillinger blir gjort om til sesongstillinger. Noen vil få andre arbeidsoppgaver, og en del går av ved naturlig avgang, sier daglig leder Andreas Smith-Erichsen i Hemsedal skisenter.

Skistar har et dårligere resultat hittil i år sammenlignet med i fjor. Destinasjonssjef for Skistars anlegg i Norge, Bo Halvardsson, vil ikke kommentere om de må gjøre endringer for å spare penger.

Les: Skistar får kjøpe Trysilfjellet

Forhandler med de ansatte
Andreas Smith-Erichsen i Hemsedal Skisenter

Daglig leder Andreas Smith-Erichsen i Hemsedal Skisenter.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

– Vi går gjennom driften vår som alle bedrifter må gjøre av og til. Vi tilpasser driften etter den hverdagen vi lever i, sier daglig leder Andreas Smith-Erichsen i Hemsedal skisenter.

Han bekrefter at det pågår forhandlinger med de ansatte i disse dager. Det er 50 heltidsansatte i Hemsedal skisenter.

– Vi vil fremdeles trenge et stort antall sesongarbeidere også i årene framover, sier Smith-Erichsen.

Endringer også i Trysil

Etter det NRK erfarer har også flere ansatte i Trysil fått beskjed om at de må redusere stillingene sine. Ledelsen forhandler med de ansatte også der.

Destinasjonssjef for Skistars anlegg i Norge, Bo Halvardsson, bekrefter at de holder på med en stor gjennomgang av selskapet, men at det er for tidlig å si hva resultatet blir for de ansatte. Han avviser at det er snakk om oppsigelser i høst.

– En gjennomgang er helt naturlig, og det er noe alle store selskap må gjøre, sier Halvardsson.

I tillegg til skisentrene i Trysil og Hemsedal, eier Skistar anlegg i Sälen, Vemdalen og Åre i Sverige. NRK har ikke lyktes med å få kommentarer fra lederne ved de svenske anleggene.