Tviler på at Borgan får dømme mer

Dommeransvarlig i fotballforbundet, Rune Pedersen, tror ikke assistentdommer Ole Herman Borgan igjen får dømme internasjonal fotball.

Rune Pedersen
Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Etter at assistentdommeren fra Drammen lot seg avbilde i Barcelona-trøye i forkant av mesterligafinalen, har han ikke fått tillit til å dømme toppkamper.

I går sa Borgan at han vurderer å gi seg som toppdommer.

Rune Pedersen tror det blir vanskelig for Borgan å komme tilbake etter trøye-flausen. 

Ole Herman Borgan i Barcelona-drakt
Foto: faksimile av Drammens Tidende

- Dette bildet tror vi dessverre ikke blir glemt i løpet av kort tid. Ole Herman Borgan er en av våre beste assistentdommere, men vi må lytte til hva andre har å si, sier Rune Pedersen.

Ikke lett å glemme

- Den type handling som her dessverre ble begått, er det ikke så veldig enkelt å lukke øynene for og glemme, i hvertfall ikke ute i Europa og fotballverdenen.

- Vi håper at Ole Herman nå tenker seg godt om. Så må han og fotballforbundet sammen finne ut hvordan vi kan utnytte hans egenskaper best mulig i fremtiden, sier Pedersen.

Andre utfordringer

- Dersom det ikke er mulig for ham å komme tilbake og dømme internasjonalt, venter det store utfordringer i norsk toppfotball. Ole Herman Borgan sitter på en ekspertise som vi ikke akter å sitte og se på svinne hen, sier Rune Pedersen.