– Den tyngste perioden jeg har vært med på

DRAMMEN (NRK): Strømsgodsets kaptein, Lars-Christopher Vilsvik, legger ikke skjul på at det har vært tungt for laget i det siste. Med hovedtreneren tilbake på feltet håper de nå å kunne snu den dårlige trenden.

Lars-Christopher Vilsvik

TUNGT: Godset-kaptein Lars-Christopher Vilsvik under eliteseriekampen mellom Sarpsborg og Strømsgodset på Sarpsborg stadion. Kapteinen forteller til NRK at det har vært tunge tider i klubben i det siste.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det har vært veldig tungt, og jeg kan ikke huske å ha vært med på en lignende periode siden jeg kom til klubben. Det kan ikke bli så mye verre nå, og vi jobber hardt på feltet for å komme sterkere tilbake, sier kaptein for Strømsgodset, Lars-Christopher Vilsvik.

Med bare to poeng på de fem siste kampene er det ekstra godt med hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsen tilbake på feltet.

– Det er alltid godt å få hovedtreneren tilbake på jobb, sier Vilsvik.

Tilbake for fullt

Ingebretsen fikk et lite hjerteinfarkt i juni og var sykemeldt i fem uker før han returnerte på jobb mandag 25. juli. Deretter ble han sykemeldt enda en gang 10. august på grunn av bivirkninger av hjertemedisinene. Nå er han friskmeldt og tilbake på jobb.

– Jeg har savna gutta, savna laget og det å være på stadion og på trening. Jeg har ikke orka å gjøre så mye hjemme fordi kroppen har gjort meg trøtt og energiløs, men nå er jeg tilbake for fullt.

Hva skal dere gjøre for å snu denne tunge perioden med mye tap og uavgjort?

– Jeg føler vi i ferd med å snu det allerede. I kampen mot Sarpsborg 08 var det kun marginer som gjorde at vi ikke tok med oss poeng. Teamet har jobbet bra mens jeg har vært borte.

Bjørn Petter Ingebretsen

FRISK: Hovedtrener for Strømsgodset, Bjørn Petter Ingebretsen, er fornøyd med å være tilbake på Marienlyst stadion.

Foto: Linn Christoffersen / NRK

Viktig kamp mot Molde

Førstkommende lørdag spiller blåtrøyene hjemmekamp mot Molde.

– Det blir en viktig kamp mot et lag som ligger nært oss på tabellen. Det viktigste er at vi gjør en god prestasjon og kommer oss tilbake til der vi ønsker å være.

Nå som Marcus Pedersen er ute med rødt kort etter forrige kamp og må sone hele to kamper, og trolig også Tommy Høiland etter 2. divisjonskampen på mandag, kan det åpne for nye spisskandidater på laget. Men Ingebretsen vil ikke røpe hvem som kan få muligheten.

– Det er hard kamp om plassene, og laget tar jeg ikke ut før på fredag. Jeg ser at det er stor glede og engasjement på treningsfeltet, så det blir tøft å ta ut et lag når så mange ønsker å spille, sier han.

– Vi må finne oss selv

Kaptein Vilsik er også klar over at kampen mot Molde blir viktig. Selv om hovedtreneren har vært borte, har trenerteamet fulgt de samme prinsippene, ifølge kapteinen. Men han innrømmer at det er noe helt annet å ha hovedtreneren på feltet hver dag.

– Hvordan blir kampen mot Molde nå på lørdag?

– Det blir en veldig viktig kamp, og det gjelder egentlig alle kampene fremover nå. Vi må finne oss selv igjen, tørre å spille og vite at vi er gode på hjemmebane, sier kapteinen bestemt og avslutter:

– Vi trenger virkelig tre poeng nå.