Tror ektemannen og datteren også er involvert

Politiet mener flere av de siktede i svindler-saken er i slekt med de to kvinnene som er tiltalt for bedrageri for over en halv million kroner over hele Østlandet.

Overvåkningsbilder Magasinet

Overvåkningsbilder fra kjøpesenteret Magasinet i Drammen.

De to tiltalte kvinnene på 27 og 37 år fra Frankrike har begge erkjent å straffskyld for alle tiltalepunkter, unntatt punktet om organisert kriminalitet.

Men politiet mener kvinnene er en del av en organisert kriminell bande.

Les også: To kvinner tiltalt for 88 lovbrudd

Mor og datter?

I retten tirsdag la politiet fram det de mener er bevis for at en av de siktede er datter til den 37-år gamle kvinnen som er tiltalt.

37-åringen skal tidligere ha oppgitt navn og personnummeret til datteren sin til politiet. Disse opplysningene stemmer overens med en av de siktede kvinnene.

Men 37-åringen nekter for at de er i slekt.

Politiet viste også en video fra et overvåkningskamera i en butikk der 37-åringen utfører lommetyveri sammen med vedkommende som politiet mener er datteren av tiltalte.

Les også: - Vi kom til Norge for å stjele

Begge de svindler-tiltalte kvinnene har tidligere innrømmet at en mann blant de siktede er gift med 37-åringen som er tiltalt.

Men de nekter for at ektemannen har noen ting å gjøre med bedrageriene.

Dersom det dreier seg om organisert kriminalitet øker straffen de tiltalte risikerer å få fra 6 til 11 år.

Samme etternavn

Totalt er 7–8 personer siktet for de samme forholdene som de to kvinnene er tiltalt for. Alle har det samme etternavnet.

Politiadvokat Ole Jacob Garder

Politiadvokat Ole Jacob Garder i Søndre Buskerud politidistrikt mener det finnes bevis for et tungt kriminelt nettverk rundt de to kvinnene.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

– De siktede kjent for å være omreisende vinningskriminelle i hele Europa, sa aktor, Ole Jacob Garder i Drammen tingrett.

En av grunnene til at politiet tror at det handler om organisert kriminalitet, er at de mener flere av de siktede er i slekt med de to tiltalte.

Det er som å hete Olsen i Norge, er forklaringen til 27-åringen som er tiltalt.