NRK Meny
Normal

Tror de riktige løperne kommer til VM

Dagens resultat i sprint-NM skaper hodebry for VM-uttaket, men landslagstrener Steinar Mundal er sikker på at de rette løperne blir sendt til Falun.

Timo Andre Bakken går i mål til seier i finalen i klassisk sprint for herrer i NM på ski 2015 på Rør

Timo Andre Bakken går i mål til seier i NM-finalen i klassisk sprint på Røros.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Etter dagens sprint ble det mye mer komplisert. Det er mange som har meldt seg på nå, men når vi får tenkt på dette er jeg sikker på at vi skal sende de rette løperne til VM. sier Mundal.

Landslagsledelsen fikk neppe de svarene de var ute etter, da den dramatiske finalen ble avgjort med to fall før oppløpet. Timo Andre Bakken, fra Konnerud IL og Turvoll Fossli, fra Hokksund IL kapret de to første plassene, mens Northug-brødrene endte sist i finalen.

Les også:

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Outsidere

Diskusjonen om VM-uttaket til nå har gått på helt andre løpere enn de to som tok de øverste pallplassene.

Syeinar Mundal

Steinar Mundal gleder seg over sterk innsats fra hjemfylket sitt.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Bakken var best i prologen, kvartfinalen og semifinalen, men var litt heldig som vant finalen. Åpningen kom da både Sondre Turvoll Fossli og Tomas Northug falt inne på stadion.

Mundal sier både Bakken og Turvoll Fossli nå absolutt er inne i vurderingen.

– De som vinner finalen og får pallplassering i NM, er alltid med i vurderingen. Og de har jo vist gode resultater tidligere i vinter, så dette blir en vanskelig kabal.

Timo Andre Bakken har pallplass fra verdenscupen og er den eneste som har vært i finalen i alle uttaksløpene.

Men Mundal kan ikke love noe avgjørelse i helgen.

– Vi trenger å la dette synke inn, og det er flere som skal være med på vurderingen, så vi håper å kunne gå ut med det tidlig i neste uke.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Downperiode

I NM har andre enn toppløperne vist gode resultater, og noen stiller spørsmål om VM-formen er inne for de beste.

– Det er som det pleier å være på NM. Noen har gått Tour de ski og har kanskje en liten down akkurat nå, mens mange andre har ladet veldig opp til NM. Da kan det ofte bli litt rare resultater. Men jeg tror de som har vært påtenkt å gå i VM er på vei opp igjen, sier Mundal.

Moro

Steinar Mundal, som selv bor på Konnerud i Drammen, gleder seg over den sterke innsatsen fra hjemfylket sitt. Konnerud IL og Hokksund IL markerte seg i dag.

– Det er ekstra moro at folk hjemmefra gjør det så sterkt. Konnerud har så vidt jeg kan huske ikke hatt noen norgesmester før, sier han.