NRK Meny
Normal

Tranby-kvinnen blir ikke løslatt

Borgarting lagmannsrett har avvist anken fra Tranby-kvinnen om å bli løslattt etter at hun ble frikjent for drap på ektemannen på Tranby i Lier i påsken 2013. Hun slippes derfor ikke fri.

Utbrent bil i drapssaken i Tranby i Lier

UTBRENT: Per Gunnar Asheim ble funnet død i denne utbrente bilen på Tranby i Lier i påsken 2013.

Tingretten avgjorde 16. mars at den 53 år gamle kvinnen fortsatt skal sitte fengslet, til tross for frikjennelsen. Begrunnelsen var fare for bevisforspillelse. Forsvarer Anders Westeng anket kjennelsen på stedet.

rettsalen der tranbysaken går

Etter seks ukers behandling i retten, ble kvinnen frifunnet for drap, men ble dømt for vitnepåvirkning og mishandling av barna.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Han mente hun trolig allerede hadde sittet for lenge i varetekt, og at det var fare for oversoning,

Les også:

Annen begrunnelse

Begrunnelsen fra lagmannsretten nå er litt anderledes enn fra tingretten. Lagmannsretten mener det er fare for at kvinnen skal rømme landet og unndra seg straff.

– Dette er en oppkonstruert begrunnelse som ikke holder, og vi kommer umiddelbart til å anke avgjørelsen til Høyesterett, sier kvinnens forsvarer Anders Westeng.

Anders Westeng

Forsvarer Anders Westeng mener kjennelsen er ulovlig, og anker umiddelbart til høyesterett.

Foto: Benedikte Fjelly / NRK

Han forteller at kvinnen er overrasket og stiller seg uforstående til påstandene om rømningsfare.

– Dette er en kvinne som har bodd 30 år i Norge, hele sitt voksne liv. Så mener lagmannsretten at det er en fare for at hun skal flykte til Polen, fordi hun har sin bakgrunn derfra. Det er hun helt uenig i, sier Westeng.

I dommen fra lagmannsretten kommer det frem en del tvil.

– Slik jeg tolker det, kan det virke som om lagmannsretten ønsker at Høyesterett skal behandle saken.

Les også:

Anket også drapssaken

I forrige uke ble det klart at påtalemyndigheten anker selve drapssaken, og den skal opp til ny behandling i lagmannsretten senere.

Den 53 år gamle kvinnen ble dømt for mishandling av sine egne barn og påvirkning av vitner. Dommen lød på tre år og seks måneders fengsel. Kvinnen har allerede sittet 738 dager i varetekt.

.