NRK Meny
Normal

Tømmeret er sikret

De enorme mengdene med tømmer, som truet med å rase ut i Numedalslågen, er nå sikret.

Vannet fosser i Kongsberg
Foto: Anne Lognvik / NRK

15 000 kubikkmeter tømmer, som er lagret i Flesberg ved Kongsberg, kunne ha gjort stor skade dersom det hadde blitt tatt av vannmassene.

Politiet ba Forsvaret om hjelp til å sikre tømmeret.

 

Fungerende stabssjef ved Søndre Buskerud politidistrikt, Per Henriksborg

Fungerende stabssjef ved Søndre Buskerud politidistrikt, Per Henriksborg.

Foto: Heidi Elisabeth Odde / NRK

 

Sikret med lenser 

- Vi har lagt lenser slik at tømmret som ligger under vann ikke skal flyte ut. Tømmeret ligger i et rolig området, så det var en grei jobb når vi først fikk mannskaper til å gjøre det, sier fungerende stabssjef ved Søndre Buskerud politidistrikt, Per Henriksborg.

- Så dere har full kontroll på situasjonen?

- Ja, det har vi.

Hadde tømmeret hadde blitt tatt av Numedalslågen kunne det fått store konsekvenser i Kongsberg. Der er flere bruer stengt og hadde tømmeret truffet disse kunne bruene fått store skader.

Slitne

Heimevernet har nå tatt over arbeidet i Kongsberg sentrum. Mannskapene fra kommunen har jobbet døgnet rundt og er helt utslitt.

Nå er arbeidet konsentrert rundt vestsiden av Numedalslågen ved Myntbrua midt i Kongsberg sentrum.

Bjørn Bekkejord kunne kjøre båt over den flomdekte veien til Rollag.

Bjørn Bekkejord kunne kjøre båt over den flomdekte veien til Rollag. Numedalslågen har gått over sine bredder på grunn av nedbøren de siste dagene. Båt er nå det eneste fremkomstmiddelet til Rollag.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Lager bru til Rollag

Rollag sentrum ble helt isolert onsdag etter at alle veiene inn til sentrum var oversvømt. Med over en og en halv meter vann på veien er det kun båt som fungerer som fremkomstmiddel.

Nå jobber politiet og forsvaret med å lage midlertidig løsninger for befolkningen.

- Vi jobber med å få til en bruforbindelse til Rollag sentrum. Vi har bedt forsvaret om en brolegger slik at vi kan åpne veien inn til sentrum i løpet av ettermiddagen og kvelden, sier fungerende stabssjef ved Søndre Buskerud politidistrikt, Per Henriksborg.

Bruelementet skal brettes over vannet og dermed sørge for at veien til sentrum åpnes igjen. I øyeblikket må innbyggerne i Rollag sentrum bruke omkjøring via Sigdal.