NRK Meny
Normal

Tøff motstand for «Becker'n»

Anders Becker Johansen skal forsvare EM-sølvet fra i fjor, men møter profilene fra VM-sirkuset under sesongåpningen i Bradford.

Anders Becker Johansen

Forrige sesong var en eneste stor opptur for Anders Becker Johansen. Nå skal han forsøke å gjenskape suksessen.

Foto: Christian Berg / livredd.info

– Først og fremst gleder jeg meg veldig til å komme i gang igjen, måle krefter og se om treningen har gitt resultater for min del.

Det sier ekstremendurofører Anders Becker Johansen, eller «Becker'n» som han kalles.

Anders Becker Johansen

Anders Becker Johansen satser mot gullmedalje under årets EM i ekstremenduro.

Foto: Christian Berg / livredd.info

I fjor overrasket han alle, inkludert seg selv, med å ta sølv i debutsesongen i EM. Nå har han brukt høsten og vinteren godt. Målet er å ta ett steg opp på pallen.

– Oppkjøringen har vært ganske bra. Det har vært bra med styrke- og kondistrening etter min målestokk. Mange av de jeg skal kjøre mot driver jo med dette på heltid, mens jeg ikke har så mange timer som dem i uka. Jeg prøver å presse inn så mye jeg kan, sier Becker Johansen.

Topp ti

Og når hele sirkuset starter søndag 10. januar i engelske Bradford, så er motstanden noen hakk hvassere enn i 2015. På startstreken står flere helprofesjonelle førere som lever av å kjøre motorsykkel. Mange utøvere ville latt seg skremme, eller irritert seg over at verdenseliten stiller opp og stjeler poeng i en vanlig EM-runde. Men Kongsberg-føreren ser det hele som en stor mulighet til å vise seg frem.

– Man må ta det for det det er. Jeg har en litt lavere forventning til resultatet denne runden enn det jeg vanligvis ville hatt hvis det var en mer ordinær EM-runde. Man må bare innrette seg, sier Becker Johansen.

– Hva satser du på?

– Denne helgen er målet å komme inn topp ti totalt.

Det kan bli tøft nok. Runden i Bradford har en litt annen vri enn tidligere løp. Alle klasser kan ta poeng i EM-sammendraget. Dermed kjemper også de beste juniorførerne, som kjenner løypa svært godt, om poengene.

– Så topp ti totalt gir et veldig godt utgangspunkt for sesongen videre, forklarer han.

Anders Becker Johansen

I Bradford er det meldt regn og plussgrader under løpet. Det betyr at kjøretiden på rundt 2,5 time blir preget av løyper med mye gjørme, dype spor og bratte bakker.

Foto: Christian Berg / livredd.info

Offensiv holdning

For fjorårets sølvmedalje har gitt Becker Johansen en høy stjerne i miljøet.

– Jeg møter mye entusiasme og folk rundt har i enda større grad fått troen på det jeg driver med. Det er jo mange som har uglesett meg lite grann for å bruke så mye tid og penger på det jeg driver med, ler han.

– Det er fullt forståelig. Men i større grad blir jeg nå lagt merke til, legger Becker Johansen til.

– Det er sammenlagt som er det store målet ditt. Skal du forsvare et sølv, eller angripe et gull?

– Jeg skal helt klart angripe et gull. Det skal jeg, avslutter Becker Johansen.