Skal ha erkjent urmakerran i Drammen

To av mennene som er siktet for ranet av en urmaker i Drammen i fjor sommer, er pågrepet i Østerrike for lignende saker.

Overvåkningsbilde av raner

Ranerne slo til mot urmaker Knut Roll Hansen tidlig på ettermiddagen. Forretningen ligger i den travleste gågata i Drammen.

Foto: Politiet

Den 29. mai 2015 ble urmakerforretningen Knut Roll Hansen i Drammen utsatt for et brutalt ran. Fire ranere truet de to ansatte med pistol. De ble påsatt håndjern, og det ble også brukt pepperspray under ranet.

Nå er to litauiske menn pågrepet i Østerrike. De to ble gjenkjent på en overvåkningsvideo fra urmakerforretningen i Drammen, fordi de var umaskert. De skal også ha erkjent ranet i Drammen.

Politiet har tidligere sagt at de fire personene som stod bak ranet, trolig er en del av en større østeuropeisk, kriminell bande. De står trolig bak flere titalls lignende ran i Tyskland, Italia og Østerrike.

Alle steder har ranene vært svært grove, og mennene har vært umaskerte.

Les også:

Usikkert om de kan dømmes i Norge

Politiadvokat Ole Jacob Garder

Politiadvokat Ole Jacob Garder har samarbeidet med politiet i flere europeiske land siden ranet i mai 2015.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Politiet ønsker å få de to ranerne utlevert til Norge for å få dem pådømt her, men det er usikkert om politiet klarer å få dem hit.

– Det er en del juridiske problemstillinger som må avklares først, i forhold til utleveringsretten, sier politiadvokat Ole Jacob Garder ved politiet i Drammen.

De to andre ranerne er fortsatt etterlyst internasjonalt.

– Vi har identifisert alle fire. De to som er på frifot, er etterlyst med navn, sier Garder.

Tidligere denne måneden ble den samme urmakerforretningen utsatt for et innbrudd. Gjerningspersonene knuste inngangspartiet med bil.