NRK Meny
Normal

To Uno-selskaper er slått konkurs

Et samlet skattekrav på 4.6 millioner mot de to selskapene Uno People AS og UNP AS, fikk kemneren til å begjære dem konkurs.

Her holder Uno Life til

Flere av Uno selskapene holder til i dette bygget på Grønland i Drammen.

Foto: Raymond Dalen / NRK

Det er Drammens Tidende som melder dette tirsdag ettermiddag.

De to selskapene er en del av den samme gruppen der også det omstridte telefonsalgselskapet UNO-Life er med, men bobestyrer for konkursen i de to selskapene, advokat Bjarte Røyrvik, sier til dt.no at det er for tidlig å si noe om konkursene får betydning for telefonsalgselskapet.

Les også:
Uno Life
Uno Life anmeldt til politiet

Ingen kontakt

Konkursen er åpnet etter et skattekrav på ca. tre millioner kroner mot Uno People AS og 1,6 millioner mot UNP AS.

Bostyrer har forsøkt å få kontakt med lederne i de to selskapene i dag, men har ikke lyktes. Han forteller at det var virksomhet i lokalene der de to selskapene har sin adresse, men at det ikke var mulig å få kontakt med noen ansvarlige.

Tett sammenvevet

Veggskilt for Uno-gruppen
Foto: Raymond Dalen / NRK

Selskapene og deres eierselskaper er tett vevet inn i hverandre, der enkelte av personene bak går igjen.

Uno People AS ble startet i mai i år, med formål å drive utleie av arbeidskraft. Selskapet eies av Tinde Gruppen AS med 51 prosent, og Uno Gruppen AS som eier 49 prosent. Bak Tinde Gruppen står Robin Robinsen Invest Ltd, der daglig leder er Robin Robinsen. Tinde Gruppen står også bak det andre eierselskapet, Uno Gruppen, sammen med fire privatpersoner.

Det andre konkursrammede selskapet UNP AS ble stiftet i mars 2013, men da med navnet Uno Energi AS, med Robin Robinsen som daglig leder og styreleder. Selskapets formål er telefonsalg. I februar i år ble navnet skiftet til Uno People AS, og i april overtok Mads Holm Hansen alle aksjene i selskapet, og ble daglig leder og styreleder.

Ifølge Drammens Tidende var det da 71 ansatte i selskapet. 30. april ble navnet igjen byttet, denne gang til UNP AS. 5. august i år var det ingen ansatte igjen.

Robin Robinsen er også styreleder i det omstridte Uno Life. Han er en av dem som Forbrukerombudet har ilagt en personlig bot på flere hundre tusen kroner, men som både han og selskapet bestrider.

NRK har forsøkt å få kontakt med de ansvarlige for selskapene, men har ikke lyktes.