NRK Meny
Normal

To biler kolliderte på riksvei 52

Det er svært glatt på ulykkesstedet, melder politiet.

Ulykke rv 52 Hemsedal 2. januar 2016

To biler var involvert i ulykken som skjedde rett etter 1430 lørdag ettermiddag.

Foto: Rasmus Werner / Presse30.no

Rett etter 14.30 lørdag ettermiddag fikk Sør-Øst Politidistrikt melding om trafikkulykken sør for Hemsedal ved Ulsåk. Alle nødetatene rykket ut og en luftambulanse ble også tilkalt.

- Det er to biler som har vært involvert i ulykken. Begge bilene er av veien, og det er veldig glatt på stedet, sier operasjonsleder Håvard Gåsbakk i Sør-Øst Politidistrikt og fortsetter:

– Den ene bilen kom fra Gol, den andre fra Hemsedal og foreløpige forklaringer fra de involverte tyder på at det er det glatte føret som er skyld i ulykken. De har truffet hverandre side mot side.

Veldig glatt

To biler kolliderte på riksvei 52

Det er trolig glatt føre som er årsak til ulykken.

Foto: Rasmus Werner / Presse30.no

– Det var fem personer tilsammen i de to bilene. De har fått lettere skader, og blir tatt med til legevakt for sjekk. Luftambulansen ble avbestilt, da ulykken ikke var så alvorlig som vi først fryktet, sier Gåsbakk.

Patruljen på stedet har forklart at det er fryktelig glatt på ulykkesstedet, og at det er snøskille i midten av veien.

– Foreløpig kan det se ut som den ene bilen har kommet ut på snøskillet, og fått litt sleng på bilen. Vi får se hva etterforskningen gir oss etterhvert, sier Gåsbakk.

Statens vegvesen melder at Rv 52 er delvis sperret som følge av ulykken.

Påkjørsel bakfra

Rett etter dette uhellet, skjedde det enda et trafikkuhell rett i nærheten, ved 15.00-tiden. En bil skulle stoppe for en ambulanse, og ble påkjørt bakfra av en annen bil som ikke klarte å stoppe.

Føreren av den påkjørte bilen klaget på rygg- og nakkesmertert, og ble tatt hånd om av ambulansepersonell som kjørte vedkommende til lege.