NRK Meny
Normal

Tiril kjører på ski igjen

Fristilkjører Tiril Sjåstad Christiansen er tilbake på ski etter at hun ble kneoperert for snart ni måneder siden.

Sjåstad Christiansen tilbake på ski

Tiril Sjåstad Christiansen (19) smiler bredt etter å ha stått på ski for første gang siden kneoperasjonen tidligere i år.

Foto: privat

– Det var helt magisk. Det var en utrolig god følelse å spenne på seg skia og endelig kjenne snø under beina igjen, sier fristilkjører Tiril Sjåstad Christiansen.

Fredag stod hun på ski for første gang siden kneoperasjonen i slutten av februar.

19-åringen røk korsbåndet under trening i USA i begynnelsen av desember i fjor. Hun trente knallhardt i håp om å kunne kjøre OL uten korsbånd, men få dager før lekene i Sotsji måtte hun reise hjem på grunn av sterke smerter.

Les også:

Tiril Sjåstad Christiansen trener seg opp

Tiril Sjåstad Christiansen har lagt bak seg mange timer med opptrening.

Foto: Heidi Elisabeth Odde / NRK

Drømmer om X-games

Etter måneder med opptrening, følte Sjåstad Christiansen seg klar for å finne frem skia igjen. Det skjedde hjemme på Geilo, sammen med mamma. Det betyr mye for 19-åringen.

– Det var det beste av alt. Det er her jeg har vokst opp og kjørt ski hele oppveksten. Jeg var bevisst på at jeg ville reise tilbake til Geilo – og ha første skidag uten noe stress.

– Hvordan kjentes kneet ut?

– Kneet føltes faktisk ganske bra. Jeg har følt meg klar til å kjøre lenge, men det er først den siste uka jeg har hatt virkelig bra progresjon. Det var nok perfekt tidspunkt å prøve i dag, sier fristilkjøreren.

Tiril Sjåstad Christiansen fikk sitt store gjennombrudd da hun tok gull i slopestyle under X-games i Aspen i 2013. Nå drømmer hun om å kunne delta i X-games i midten av januar 2015.

– Jeg skal ta en ny test i starten av januar som sier om jeg får lov til å hoppe store hopp og kjøre konkurranser igjen. Vi får se. Det er et mål, men det kan bli vanskelig.