19-åring tiltalt etter festdødsfall

En 19 år gammel mann er tiltalt etter at en tenåringsgutt døde av stikkskader han ble påført på en hjemmefest i Hokksund. – Han gruer seg til rettssaken, sier forsvareren.

Hjemmefest i Hokksund

Rundt 70 ungdommer var på festen i Hokksund 21. september i fjor.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

En 17 år gammel gutt døde etter å ha blitt påført stikkskader på en hjemmefest i Hokksund i fjor høst. Nå må en 19 år gammel mann møte i retten, tiltalt for grov legemsbeskadigelse med døden til følge.

Advokat Harald Stabell

Advokat Harald Stabell er 19-åringens forsvarer.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

– Det er ingen overraskelse og han tar tiltalen til etterretning, sier 19-åringens forsvarer, Harald Stabell.

Ifølge Stabell vil det bli satt av tre dager til saken i Eiker, Modum og Sigdal tingrett, men det er ennå ikke bestemt når saken kommer opp for retten.

Les: Ferdig med å etterforske festdødsfall

Les også: Politiet advarer mot hjemmefester

Erkjenner forholdene

Den da 18 år gamle mannen ble pågrepet samme kveld. Ifølge forsvareren husker han ikke hva som skjedde på festen.

– Han har erkjent de faktiske forholdene i tiltalen, men hittil har han ikke erkjent straffskyld. Det skyldes at han ikke husker hva som skjedde den tragiske kvelden og natta, sier advokat Stabell.

Vitner har fortalt at tiltalte og avdøde begynte å krangle utenfor huset der festen var. Tiltalte skal ha slått 17-åringen i halsen med en knust flaske. Nå gruer 19-åringen seg til rettssaken.

– Det gruer han seg til naturlig nok. Det er en meget alvorlig sak med et dypt tragisk utfall. Han ønsker å bli ferdig med rettssaken så raskt det er mulig, sier Stabell.

Det er Oslo statsadvokatembeter som har tatt ut tiltalebeslutningen.