NRK Meny
Normal

Tiltales for uaktsomt drap

En mann i 30-årene som kjørte ned og drepte en fotgjenger på Nesbyen, blir tiltalt for uaktsomt drap. Passasjeren blir tiltalt for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand.

Mann funnet død i Nesbyen.
Foto: Gunnar Grimstveit

Dermed får politiet ikke medhold hos riksadvokaten om å tiltale de to for forsettlig drap, fordi det ikke kan bevises at de drepte fotgjengeren med vilje.

Tiltalte skal ha kjørt på en person som gikk langs fylkesveien ved Liodden, slik at han døde av skadene.

Les også: Vil fengsle kamerater for drap

– Denne saken har vært til behandling hos riksadvokaten, som mener det ikke finnes tilstrekkelig bevis til å kunne domfelle noen for forsettlig drap, derfor er tiltalen tatt ned til å gjelde uaktsomt drap, og for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand, sier politiadvokat Per Thomas Omholt.

Mistanke om drap med vilje

Det var natt til torsdag 23. mai 2013 forbipasserende fant en død mann i veikanten ved Liodden sør for Nesbyen. Noen få timer senere ble to menn siktet for å ha drept sin 27 år gamle kamerat. De ble pågrepet og siktet for forsettlig drap.

Alle de tre er kjente av politiet fra tidligere.

Politiet etterforsket om det var en sammenheng mellom drapet og en utbrent bil som ble funnet i Nesbyen på kvelden samme dag.

De to er også tiltalt for å ha kjørt ruset tilstand, påvirket av alkohol og narkotika.

Lettet

– Vi er tilfreds med at riksadvokaten er enig i vårt synspunkt om at det ikke er grunnlag for å tiltale noen av dem for å ha kjørt ned fotgjengeren med vilje, sier 30-åringens forsvarer Henrik Bliksrud.

Bliksrud forteller at tiltalte er lettet over at den alvorligste drapsanklagen er droppet, og ser frem til å bli ferdig med saken.

– Han beklager alt som har skjedd, og er beredt til å svare for det han nå er tiltalt for.

Det er ennå ikke bestemt når saken skal behandles for retten.