Hyllet for arbeid mot ekstremisme

Nasim Rizvi fra Mjøndalen arbeider mot ekstremisme og er en brobygger i lokalsamfunnet, heter det i juryens begrunnelse. Fredag ettermiddag ble hun tildelt Frivillighetsprisen 2014 på Rådhuset i Drammen.

Nasim Rizvi

Årets vinner av Frivillighetsprisen i Drammen, Nasim Rizvi. Bilde er tatt i fjor da hun lanserte halal barnemat.

Foto: Tove Bø

Juryen var enstemmig i valget av Nasim Rizvi som årets mottaker av Frivillighetsprisen.

– Rizvi jobber aktivt mot ekstremisme, har engasjert flere i lokalsamfunnet og er en viktig brobygger mellom forskjellige kulturer, skriver juryen i sin begrunnelse.

I mange år har fembarnsmoren ledet en indisk og pakistansk kvinneforening i Drammen. I tillegg har Rizvi i årevis vært sekretær for Buskerud innvandrerråd som består av rundt 30 organisasjoner.

– Prisvinneren har løftet fram synet på kvinners engasjement og gitt dette et solid løft. Prisvinneren bruker mye tid på arbeidet for integrering. Vedkommende er et godt forbilde for andre, heter det i juryens begrunnelse.

Les flere saker der prisvinneren er involvert her:

Flere priser

Juryens medlemmer består av 7 personer fra ulike deler av byens frivillighetsliv.

Hvert år, rundt den internasjonale Frivillighetsdagen 5. desember, deles Frivillighetsprisen ut til en initiativrik person, lokal forening eller en gruppe som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg.

Bak prisen står Frivillighet Norge som i dag har mer enn 280 organisasjoner som medlemmer, og som til sammen representerer over 50.000 lag og foreninger over hele landet.

Tidligere i år ble Rizvi kåret til årets gründerspire for å produsere halal-barnemat.

I 2010 kåret Utrop Rizvi til en av de ti mest engasjerte innvandrerkvinnene.