Tilbake i sine politiske verv etter permisjon

Venstre-politiker og varaordfører i Drammen, Yousef Gilani har vært i permisjon fra politiske verv siden april. Han trer tilbake inn i sine politiske roller når permisjonen er over fra i dag. Hva han skal gjøre fremover vil han oppklare i slutten av oktober.

Yousuf Gilani (Venstre)

PERMITTERT: Yousef Gilani er permittert ut september, men vil ikke si hva han skal gjøre videre før i slutten av oktober.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Den permitterte varaordføreren skriver på sin Facebook side:

«Kjære velgere, støttespillere, venner og bekjente.

Jeg har bestemt meg for hva jeg ønsker å prioritere fremover. Som politiker opplever jeg ofte angrep på meg som person. Det lar jeg som regel passere. Jeg har i en periode hatt permisjon fra mine politiske verv. I disse månedene er jeg takknemlig for all omtanken og støtten jeg har fått. Til og med folk jeg ikke kjenner har sendt varme tanker. Jeg har blitt kontaktet av mange Venstre medlemmer og venner som har stemt på meg. De har alle bedt meg om å gå tilbake til politikken og gjenoppta mine verv. Samtidig vet jeg at det pågår en sterk maktkamp om posisjoner internt i bystyregruppa og styret til Drammen Venstre. Det registrer jeg. Tilliten og støtten jeg har fått fra mine velgere og støttespillere varmer godt. Min lojalitet ligger hos mine velgere, det vil jeg alltid ha fokus på. Jeg har alltid vært og er opptatt av å bygge broer mellom minoritets- og majoritetssamfunnet. Når har jeg brukt permisjonstiden til å ta et endelig valg om veien videre. Hva valget er vil jeg offentliggjøre i bystyremøte den 31. oktober.»

Gilani tiltrer tilbake i alle sine politiske verv når permisjonen er over 30. september. Han ønsker ikke å kommentere Facebook kommentaren noe ytterligere.

Siktet for ID-tyveri

I slutten av august ble Gilani pågrepet og siktet for å ha opprettet en falsk e-postadresse og sendt e-post i en annens navn.

Gruppeleder for Miljøpartiet i Drammen, Ståle Sørensen ba Gilani om å trekke seg fra sitt verv som varaordfører i byen, da de ble klart at Gilani var siktet for ID-tyveri.